Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Coronasmittede må gerne være med til fødslen
mandag, 24 januar 2022

Coronasmittede må gerne være med til fødslen

Skrevet af 

Sundhedsstyrelsen ønsker ensrettede retningslinier til fødselsområdet, som skal gælde i alle landets regioner, når det kommer til Covid-19 hos de personer der skal bistå den fødende. Hidtil har det nemlig været sådan, at smittede partnere ikke kunne komme med til fødslen i en region, mens andre regioner har tilladt det. Men coronasmittede må som udgangspunkt gerne være med til fødslen, fastslår Bolette Søborg, enhedschef og overlæge i Sundhedsstyrelsen over for DR, som led i at de gerne vil have ensretning på området. 

Henvendelser fra fødende, har gjort Sundhedsstyrelsen er blevet opmærksom på, at regionerne har vidt forskellige måder at håndtere Covid-19 på fødegangene. F.eks. tillader Region Hovedstaden, Region Nordjylland og Region Syddanmark i øjeblikket ikke coronasmittede partnere at komme med til fødslen.

Derfor har en en ekspertgruppe i Sundhedsstyrelsen nu været med til at rådgive om ny retningslinjer, der skal give coronasmittede partnere/fødselshjælpere lov til at deltage i fødslen uanset hvilken region de bor i.

"Der var konsensus i ekspertgruppen om, at det er en særlig begivenhed at føde. Derfor er det væsentligt, at man som partner i videst mulige omfang får lov til at deltage", siger Bolette Søborg, der er enhedschef og overlæge i Sundhedsstyrelsen. Dog fastslår hun, at der kan være omstændigheder på det enkelte sygehus eller i en given region, der gør, at man bliver nødt til at undvige fra partneres mulighed for at deltage i fødslen. Undtagelserne er dog ikke specificeret i retningslinjerne.

Ifølge Bolette Søborg er de i forvejen vant til at have coronasmittede fødende på fødegangene og her tager sygehusene jo de forholdsregler, der skal til for at personalet ikke bliver smittet. Det er præcis de samme forholdsregler, der skal tages, uanset om det er partneren eller den fødende, der er smittet. 

De nye retningslinjer vil være gældende fra den kommende uge. 

Kilde: TV2: Coronasmittede partnere må gerne være med til fødslen