Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Fædre på barsel risikerer afskedigelse
onsdag, 11 august 2010

Fædre på barsel risikerer afskedigelse

Skrevet af 

Et stigende antal fædre får i dag hjælp fra deres fagforening, i forbindelse med barselsregler og rettigheder under barsel. Når fædrene går på barsel, er de nemlig mere udsat for afskedigelse. 
Dansk Erhverv henviser til finanskrisen, og mener ikke det er grundet barsel.

HK har i år hjulpet 12 fædre med at føre sag, Ingeniørforeningen har 14 igangværende sager, og 10 færdigbehandlede, og Djøs har registreret en markant stigning i telefonrådgivningen.

Formanden for Ingeniørforeningens Kvindeudvalg, Line Busk, udtaler til Berlingske Tidende:
"Vi får i stigende grad henvendelser fra fædre, der føler sig forskelsbehandlet, fordi de tager barsel. Samtidig er der færre sager, hvor kvinder bliver ramt. Arbejdsgiverne er opmærksomme på, at kvinderne er særligt beskyttede, og nu trænger mændene til samme opmærksomhed,"

Lotte Bloksgaard, sociolog på Aalborg Universitet, skrev sidste år en ph.d om de barselskvaler fædre kommer ud for, og hun er ikke i tvivl om, at der bliver diskremineret.

Ligestillingsordfører for SF, Kamal Qureshi var det første folketingsmedlem, der benyttede den fulde barsel mener at det er problemtisk, når fædre der vælger børnene til, bliver truet på deres karriere:

"Det risikerer at banke ligestillingen årtier tilbage. Mændene tilbage på arbejde og kvinderne til kødgryderne og bleerne! Til skade for børnene”