Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»ARTIKLER»GÆSTEBLOG»En hverdags-uge som hjemmegående med 4 børn

En hverdags-uge som hjemmegående med 4 børn

Skrevet af 

Pludselig er der skrevet og sagt en masse om, og af, hjemmegående kvinder i pressen. Jeg får en del spørgsmål om, hvad man laver i løbet af dagen. For dem, der er nysgerrige, så er I velkomne til at læse med her, hvor jeg vil skitsere, hvad denne uge er gået med.

Der ligger langt flere dagsrapporter i længere form, med flere refleksioner, på min blog som du finder nederst her på siden. På min blog skriver jeg om andre besværligheder i livet med børn, om livet efter, om beslutningen og om problemerne, som jeg ikke altid kan løse. Men her er den nøgne sandhed om uge 12 hos os, uden så meget indpakning: 
 
 

Mandag

Det er jo 5 dage siden, er du da sindssyg, det kan jeg overhovedet ikke huske! Øeh - op kl 5.50 som altid, morgenmad med skolebørnene i køkkenet, mens de små stener Ramasjang med farmand. Skolebørn cykler i skole, følger Silvia i børnehave. Hun er der oftest 3 dage om ugen fra 9-13. Nogle uger kun 2, denne uge blev det til 4, for hun skulle da være med til discofest selvom det skulle holdes på hendes faste fridag.
Hjem til James, sige farvel til Daddy. 

Formiddag:  Lege med togbane med James, ordne vasketøj, mens han leger med biler, skrive fonds-ansøgninger og forberede et møde, putte James i barnevogn og købe ind, holde møde med min partner in crime med noget foreningsopstart (www.power-kids.dk, det bliver SÅ sejt!), hjem igen, hente Silvia kl 13, James vågner i barnevognen. 

Eftermiddag: Både Molly og Bastian har venner med hjem fra skole. Der er børn over det hele hele eftermiddagen, jeg bager to plader boller og skærer en million gulerødder ud. Vi spiser som regel et lille måltid sammen med legekammerater kl 15. Ordner mere vasketøj, rydder lidt op, tørrer køkkengulvet over, skriver mails, mens de små er lykkeligt underholdt af de store børn på trampolin og med mudderkager.

 
 
Nyde en kop kaffe på terrasen (5 minutter, inden der kommer sneglehuse i den, og Silvia har fået våde sokker). Starter aftensmad kl 17. 
 

Aften: Går slag i slag - mad, bad, film (fx et afsnit af Lille Nørd), bog, sove for de små.

De store nulrer rundt, laver ofte madpakker (når de ikke gør, laver jeg dem eller de får kantinepenge med) hopper lidt på trampolin og slår hinanden ned, går i karbad. Jeg hjælper med lektier enten eftermiddag eller aften.
Molly bliver puttet med en godnathistorie (Børnemagt af Morgenthaler) kl 20, mens de små hopper i min seng. De små går i seng kl 20.30 (for sent for Silvia, men sådan er det). Bastian kl 21.30. Mor går i seng lige derefter med en god bog.
Aftenrutinen lyder systematisk, men ofte har jeg ikke styr på en skid. Og har derfor vildt dårlig samvittighed over, at jeg ikke formår at "nå" alle unger lige meget hver aften. Den tager vi en anden gang. 

 

 Tirsdag

Samme morgen. Tirsdag er ellers Silvias fridag, hvor vi tager i legestue, men ikke i dag. Har aftale, som kompromitterer mit nærvær, og det irriterer mig. 

Formiddag: Er lidt ophidset over, at jeg skal holde et vigtigt møde med lederen af Fritidsordningen på skolen om det der Powerkids. Det er kl 12, så resten af formiddagen skal passe med, at James sover trygt i barnevognen imens.

Vi leger med biler og tog, spiser spejlæg, snitter kiwier, når også at skide på gulvet (James, den kære lille sjæl, ikke mig ;-/....) og maile lidt. Tager et karbad sammen. Går lidt ud i haven, indtil James insisterer på at jokke på mine nytilsåede bede - så gynger vi og går ind.  Ordner vasketøj, han vil alligevel ikke have, at jeg blander mig i billegen.

Går kl 11, køber ind på vejen, når at tale i tlf med god veninde og møde en anden veninde til kaffe i skolens cafe. Mødet kl 12 går godt. Pyha. 

Eftermiddag: Hente Silvia kl 13, James vågner. Hjem, børn har venner på besøg. Ellers som i går, men jeg går til møde på Rådhuset kl 17, så der er barnepige på. Laver lidt påskepynt med Silvia og Molly. Bager æblekage, som Molly elsker og Bastian hader, så de bliver uvenner. Når at forberede aftensmad til barnepige og unger, så hun bare skal varme suppe og skære foccacia ud. Arrangerer noget alternativ transport til de store børn, de skal til Hip Hop sammen på et nyt hold kl 18.45, så en anden forælder kører dem. Hjemme kl 20.30 til trætte børn. Putter i en fart under overskuelig modstand, går selv tidligt til ro. 

 

Onsdag

Op kl 5 for at ordne nogle mails og noget research med forening og med den legestue, jeg administrerer.
Samme morgen, idag dog med røræg og bacon. James er med i børnehave, og vi leger længe på legepladsen.
Så kører vi over på skolen i ladcyklen med en glemt madpakke og min ældste søns guitar, som han har glemt. Og en rollespils økse på ca 2 meter. Vi tonser rundt på skolen længe og taler med mange folk og kører i elevator. Det er sjovt!

Går på biblioteket. Hjem og putte James i barnevogn. Han er faldet i søvn i cyklen på vej hjem.

Denne uge når jeg ikke at tage en lang lur i dobbeltsengen med James i mine arme, det plejer jeg ellers. Molly har veninde med hjem fra skole.
Jeg henter Silvia først kl 14, det er hun meget sur over. Jeg putter hende på sofaen til en middagslur straks vi kommer hjem, læser en bog og krammer hende, til hun sover.

James sover stadig. Vi bager kage, laver noget klar til aftensmad, men men men - vi skal til minikoncert på Bastians musikskole kl 17.30, og det trækker ud.  så aftensmaden bliver til 4 frysepizzaer fra fakta og saftevand, for vi er alle flade. Foran en tegnefilm på flimmeren. Hvor vi skændes. Forsøger at få alle mand i seng til tiden. Mislykkes. Rydder hele huset op. Og jeg kommer til at læse i en god bog alt for længe. Og skrive på noget fondsansøgning. Har ide til større samarbejde med skolerne i kommunen, og det bruger jeg lidt for lang tid på. Ringer til min mor og siger piv piv over aftenen. 

 
 
 

Torsdag

Almindelig morgen, klatkager på menuen (risengrødsrest fra fryseren).
Silvia har fri idag, vi tager i legestue. Et skønt sted  i Helsinge, check facebook Helsinge Legestue Haletudserne. Skal lige nå at købe nogle forsyninger ind til legestuen, og aflevere endnu en glemt madpakke på skolen. Løber ind i nogle venner derovre, bliver hængende på legepladsen med de små og snakker. I legestue til kl 13, det er hyggeligt, men fordi Silvia skændes en del med en anden ellers sød pige, går det lidt heftigt for sig.
Hjem og putte James i en fart. Han sover til kl 16 i barnevognen, farvel aftenfred. De store kommer hjem, bager en masse boller af den dej, jeg satte over i aftes . Kun Bastian på 11 har venner med hjem, 3 stk. Silvia går i brædderne foran Pocahontas, er altid helt flad ved 13-tiden. Burde faktisk fast have en middagslur, men det her med at slappe af med en god film, en bog og kram ad lib. duer også. Ordne vasketøj, hjælpe Molly med at rydde op i sine skabe. Og mailer, læser mails, ordne Powerkids. Og sætte mad over. Og løbe i Fakta efter det sidste. Molly skal til spejder kl 17, Bastian til Parkour kl 18. Aften alene med de små, vildt hygge, de sover dog ikke, da min mand kommer hjem efter at have hentet de store. Han putter de små og falder i søvn derinde. Jeg bager rugbrød af dej, jeg satte over i går (læs på min blog om, hvor åndssvagt det er at bage rugbrød selv, og hvorfor, jeg alligevel gør det), og sætter vækkeuret til at kunne tage det ud af ovnen senere.  Jeg lægger de store i seng, og går omkuld kl 22. 

 

Fredag:

Rolig morgen. Aviser! Beslutter at sende Silvia i børnehave, - der er diskofest. Fredag er ellers fast fridag, for vi skal til rytmik i legestuen kl 14 ,og vi plejer at tage derover kl 10 og hygge hele formiddagen.

Molly får til gengæld en fridag, hun er helt mast efter at have taget 10 km mærke til spejder i aftes. Hun nyder at lege med sin lillebror i fred for de andre søskende, jeg må ikke være med, så jeg mailer, taler med en veninde i tlf, gør rent, og lægger rent sengetøj på.

Kl 11 opdager jeg, at katten har fået spoleorm (15 cm lange orm, ca 20 af dem, fedtet ind i slimet katteafføring (undskyld) ovenpå regnslaget til barnevognen, der står i carporten). Putte James i nu renskuret og klorinrenset barnevogn, akut sprint til dyrelægen på gågaden i Helsinge efter ormekur. Føj for den lede. Er lige ved at aflevere morgenmaden i en skraldespand på vejen.
Molly nyder freden alene i huset imens. Med småkager, te og film.

Køber ind på vejen hjem. Ud igen til et interview med en lokalavis om Powerkids, mens James er med i barnevogn, sovende. Hjem til Molly, spise frokost med hende. James vågner, han får en mad, mens vi læser en bog. Vi tager bilen over og hente Silvia, dropper Molly af på skolen. Hun følges med nogle veninder og en anden mor til Hillerød, hvor de går til Heltetræning. Idag er sidste gang, så de fejrer med Pizzeria bagefter.

Silvia er i fuldt diskofestskrud, men ligbleg og dødtræt. Vi ankommer til legestuen, hvor Silvia slet ikke orker rytmik. Som forventet. Jeg har mad med, som vi spiser, mens vi kigger på de andre, der synger. James drysser rundt og hygger sig med et giga udvalg af legetøj, mens Silvia og jeg går lidt til og fra syngeriet. KL 15 er det slut, men vi bliver hængende og tegner til 16 i fred, skønt.
Hjem og hente Bastian og køre til Hillerød, han skal have nye strenge til sin el-guitar. Vi tager pitstop på tanken efter pølsehorn, kakao og kaffe, klamt, men frydefuldt. Ordner indkøb af diverse, mens Silvia sover som en sten i bilen, med prinsessekjole, tiara og læbestift i hele visiret, og Bastian passer på hende og hører musik. 

Købe lidt mere snask ind på vejen hjem, det er jo fredag. 

Hjem, de små leger på trampolinen og gyngerne og hiver nok mine små babyplanter op, mens Bastian snakker nonstop om computerspil, og jeg varmer alle de rester, jeg kan finde i køleskabet. Vi spiser, og så skriver jeg det her. Nu er der Disneysjov, jeg tager et glas vin, og om lidt kommer min mand hjem med en meget træt Molly. Der er dukkekager, æblekagerest, dumleslikpinde og vandmelon til dessert. 
 
Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL