Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Fødsel»Fødsels-forberedelse for mænd
 
 

Fødsels-forberedelse for mænd

Skrevet af 

Mænd gør sig også mange overvejelser og tanker omkring det at blive far. Det er der desværre ikke så meget fokus på – og det skal ændres!

For undersøgelser viser, at mænd der har forberedt sig til fødslen og til forældreskabet, oplever mindre usikkerhed samt et øget sammenhold og fællesskab med deres partner både omkring fødslen og som forældre. De forberedte mænd bliver dermed en bedre støtte for deres partner – både før, under og efter fødslen.

 Mange kvinder går til fødselsforberedelse, hvor der også er fokus på den mentale del af fødslen og moderskabet, og får her delt deres tanker, bekymringer og overvejelser med de andre deltagere og en kompetent underviser, der kan hjælpe og vejlede.

Det meste af opmærksomheden er under hele graviditeten næsten kun rettet mod den gravide. De kommende fædre vælger ofte at holde deres overvejelser, bekymringer og tanker for sig selv, dels fordi de ikke ønsker at skabe uro hos deres partner, og dels fordi de kan være svære at italesætte, hvis der ikke er et rum til det.

Læs også: Mand for en fødsel

 
 

Et gammelt ordsprog siger: ”alt dét, der ikke bliver sagt, lever sit eget liv”. Og det betyder, at selv om de kommende fædre ikke får talt om og delt deres bekymringer om f.eks. fødslen, identitetstab, samværet med deres partner, når der er kommet en lille baby osv., så kan disse tanker, bekymringer og overvejelser måske skabe uro under fødslen og når baby er kommet til verden.

Dette ønsker Mindful Moving fødselsforberedelse at ændre og har derfor indgået samarbejde med fødselslægen Jakob Alexander Lykke om forberedelse KUN for mænd med undervisning af en mand. Kurset foregår i Vanløse i København. Der vil være én undervisningsgang før fødslen og én gang efter fødslen.

Du kan læse omkring kurset her

 
 

 

Pia Genet Rasmussen

 

 

Pia Genet Rasmussen, psykomotorisk terapeut, stifter af Mindful Moving Fødselsforberedelse og zoneterapeut med speciale indenfor graviditet og fødsler

Min baggrund for at kunne skrive for Min-Barsel.dk er, at jeg er psykomotorisk terapeut og zoneterapeut. Og så har jeg masser af efteruddannelse i bagagen inden for undervisning, graviditet, fødsler, ernæring, stresshåndtering mm.
 
Graviditet, fødsler, tiden efter fødslen og børn er mit hjertebarn, og de sidste mange år har jeg specialiseret mig inden for dette felt. Dette har blandt andet medført, at jeg har været med til at lave videoer om åndedræt, bækken, venepumpe og afspænding på den app, der hedder ´Gravid´, som Komiteen for Sundhedsoplysning og Jordemoderforeningen har udgivet i juni 2013.
 
Mit ønske er, at gravide, der går til fødselsforberedelse hos Mindful Moving, får viden til både hoved og krop. De skal have tryghed og tillid til kroppen, så de kan give slip og møde fødslen med en afspændt krop og et roligt åndedræt, der instinktivt tilpasser sig fødslens forskellige faser. Målet er, at de skal kunne føde uden frygt og med troen på, at uanset hvordan fødslen går, så har de styrken og kræfterne til at klare det.
 
Jeg er selv mor til Sebastian på 22 år og tvillingerne Sidsel og Mathias på 15 år.

Hjemmeside: mindfulmovinggravid.dk/kontakt/undervisere/pia-genet-rasmussen/HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL

 
Cron Job Starts