Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Fødsel»Fødsels-forberedelse for mænd

Fødsels-forberedelse for mænd

Skrevet af 

Mænd gør sig også mange overvejelser og tanker omkring det at blive far. Det er der desværre ikke så meget fokus på – og det skal ændres!

For undersøgelser viser, at mænd der har forberedt sig til fødslen og til forældreskabet, oplever mindre usikkerhed samt et øget sammenhold og fællesskab med deres partner både omkring fødslen og som forældre. De forberedte mænd bliver dermed en bedre støtte for deres partner – både før, under og efter fødslen.

 Mange kvinder går til fødselsforberedelse, hvor der også er fokus på den mentale del af fødslen og moderskabet, og får her delt deres tanker, bekymringer og overvejelser med de andre deltagere og en kompetent underviser, der kan hjælpe og vejlede.

Det meste af opmærksomheden er under hele graviditeten næsten kun rettet mod den gravide. De kommende fædre vælger ofte at holde deres overvejelser, bekymringer og tanker for sig selv, dels fordi de ikke ønsker at skabe uro hos deres partner, og dels fordi de kan være svære at italesætte, hvis der ikke er et rum til det.

Læs også: Mand for en fødsel

 
 

Et gammelt ordsprog siger: ”alt dét, der ikke bliver sagt, lever sit eget liv”. Og det betyder, at selv om de kommende fædre ikke får talt om og delt deres bekymringer om f.eks. fødslen, identitetstab, samværet med deres partner, når der er kommet en lille baby osv., så kan disse tanker, bekymringer og overvejelser måske skabe uro under fødslen og når baby er kommet til verden.

Dette ønsker Mindful Moving fødselsforberedelse at ændre og har derfor indgået samarbejde med fødselslægen Jakob Alexander Lykke om forberedelse KUN for mænd med undervisning af en mand. Kurset foregår i Vanløse i København. Der vil være én undervisningsgang før fødslen og én gang efter fødslen.

Du kan læse omkring kurset her

 
 

 

 
Skrevet af