Du er her:min barsel»Artikler»Allergi»Børneeksem, astma og allergi

Børneeksem, astma og allergi

Skrevet af 

Et barn med børneeksem har uballance i immunsystemet og det svækker hudens evne til at holde sig fin. Huden mangler de naturlige fedtstoffer, der limer hudcellerne sammen og huden får svært ved at holde på fugten.

Derfor bliver huden tør og ru. Hvis der er tale om børneeksem vil huden være irriteret og kløende og der vil være perioder hvor eksemet blusser op. Ofte vil det være på kinderne, på arme og ben og i bleområdet. Mange gange bliver børneeksem forværret i vinterperioden fordi det kolde vejr er med til at udtørre huden yderligere. 
 

Børneeksem er arveligt

Børneeksem er en hudsygdom, der er arvelig. Hvis begge forældre har haft børneeksem, astma eller høfeber er risikoen, for at barnet får børneeksem, omkring 40% og hvis den ene af forældrene har haft det, er risikoen ca. 26%. Men både arv og miljø spiller ind i forhold til udviklingen af børneeksem.
 

Forurening kan komme ind gennem huden

Ny dansk forskning tyder nu på, at børn med børneeksem ikke kun har svært ved at holde på fugten i huden, men også har svært ved at holde fremmede stoffer ude af kroppen.

Det er formodentlig miljøfaktorer som kemiske stoffer og luftforurening der kan komme igennem den svækkede hud og give yderligere anledning til både astma og allergi.

Kilde: Astma og allergi Danmark: Hvad er børneeksem?


Pssst! Kunne du tænke dig at få sparring af naturopath Rikkeliva Holm omkring allergi hos dig og/ eller dit barn? 

Så hop over i Klub MB og stil hende et spørgsmål


 

 

Skrevet af