Du er her:min barsel»Artikler»Super Food»Tomat

Tomat

Skrevet af 

Spis masser af denne fantastiske superfood! Det er let at implementere tomater i dagligdagen. Spis både tomater i "rå" og tilberedt tilstand. Indholdsstoffernes gode egenskaber virker forskelligt på kroppen afhængig af om tomaterne er blevet varmebehandlet. For eksempel er indholdet af det gode stof lycopen ekstra højt i tomatpuré, mens kogte tomater, og tomater tilberedt med olie, gør lycopen mere let optagelig for kroppen.

Nogle børn reagerer pludselig allergisk overfor nogle af indholdsstofferne i tomater, som især kan give børnene plamager og rødt udslet omkring munden og på kinderne. Hvis du oplever det, bør du selvfølgelig holde en pause med tomaterne.

Rigtig mange undersøgelser peger på at tomater giver en markant reduktion af risikoen for kræft. Tomater forebygger især Prostata-, lunge og mavekræft og kilden til denne beskyttelse er lycopen som er det røde farvestof i tomaterne, som samtidig er en enorm effektiv antioxidant.

Tomater indeholder desuden kalium, C, A og K-vitamin, og beta-caroten, som er gavnligt for immunsystemet og hjælper med at holde huden sund.

 

Skrevet af 

Relaterede artiklerHERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL