Granatæblet er en sand sundhedsbombe. Granatæblekernerne har et meget højt indhold af jern, og vitaminerne A, C og E sikrer en god iltforsyning til kroppen.
Granatæbler indeholder også garvesyre der har vist sig at sænke blodtrykket og stimulere immunsystemet. Granatæbler har også effektive anti-bakterielle egenskaber og kan lette symptomer på slidgigt og beskytte blodkarene.
Udover sit høje indhold af C-vitamin og kalium indeholder granatæblet forskellige polyfenoler, som giver frugten en meget stærk antioxidativ virkning.
Granatæblet hjælper således kroppen med at forebygge sygdomme som sukkersyge, hjerte-kar-sygdomme, prostatakræft, lungekæft og muligvis også brystkræft. Men granatæble virker ikke kun forebyggende på kræft; flere undersøgelser peger på, at granatæbler indeholder stoffer der hæmmer kræftsvulster.
Ny forskning viser desuden, at granatæblet også har en særdeles gavnlig virkning på hjerneceller med hensyn til indlæring, hukommelse og endda Alzheimers.
Vær forsigtig med det røde frugtsaft, som kan plette tøjet. For at undgå at frugtsaften sprøjter når du frigør kærnerne fra skallen kan du løsne frøene fra skallen i en skål med vand.
Når du først har skåret granatæblet op, og løsnet kernerne fra skallen kan du spise de små eksplosive kerne, som de er. Du kan også bruge granatæblekærnerne i f.eks yoghurt, smoothies og salater. - Eller du kan presse granatæblekærnerne til saft. Mange dagligdagsbutikker fører desuden granatæblesaft.