Du er her:min barsel»Artikler»Super Food»Avocado

Avocado

Skrevet af 

Avocado er en fremragende frugt. Avocado indeholder flere sunde enkelt umættede fedtstoffer, kostfibre, e-vitaminer, folinsyre og kalium end nogen anden frugt. Det nyttige fedt er livsvigtigt for mange organer især for hjernen. Avocadoer er kolesterolnedsættende og indeholder langt mere antioxidant end andre frugter. Den har desuden en fugtighedsbevarende og betændelseshæmmende effekt på huden. 

 

Spis rigeligt af den, mens du er gravid og ammer. Du har brug for alle de gode næringsstoffer og avocado letter tilmed optagelsen af andre sunde stoffer fra din kost.

Avocadoer er milde i smagen og har i sig selv en cremet konsistens. De er meget let fordøjelige og har mange fibre og derfor er avocado også ideel som babymos (evt. tilsat lidt citron, for at mosen ikke skal blive brun).

Avocadoer er mange mødres foretrukne mad til baby fordi den er så sund og samtidig så nem at tilberede. Når den er moden, dvs lidt blød når du trykker forsigtigt på den, er det faktisk bare lige at dele den over i to, fjerne kernen og mose den med en gaffel eller med en staublender.

Du kan også lave en sødere mos-variant ved at blande en advocado med en banan (igen evt tilsat lidt citron). Bruger du kun en halv avocado så lad kernen sidde i den del du gemmer, så holder den sig frisk længere og bliver ikke så let brun.

 
 

Når din baby bliver lidt større, kan du give barnet den modne avocado direkte med en ske, eller skære den ud i små mundrette stykker så barnet selv kan spise det med fingrene eller en gaffel. Du kan også bruge avocado i stedet for smør på et stykke rugbrød eller bruge det i et tykkere lag som et fremragende alternativ til andet pålæg.

Hård umoden avocado modner ved stuetemperatur i løbet af et par dage. Hvis du lægger advocado i en pose sammen med en banan går det hurtigere.

Vær opmærksom på at avocado misfarver tøjet og giver bruner pletter ligesom banan!

 
 
 
Skrevet af 

Relaterede artiklerHERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL