Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Sundhed»Gå direkte til ørelægen når dit barn har øreproblemer
 
 

Gå direkte til ørelægen når dit barn har øreproblemer

Skrevet af 

Akut mellemørebetændelse hører til blandt de hyppigste infektioner hos små børn, men mange småbørnsforældre ved ikke, at de kan tage direkte kontakt til en ørelæge, hvis deres barn får ondt i ørerne. Istedet tror de, at de skal forbi egen læge for at få en henvisning til en ørelæge.

 
Det er der to ulemper ved; dels at barnet skal have smerter længere tid end nødvendigt og dels, at lægen ikke har specialiseret sig til at se på ørene og ej heller har det rette udstyr.

Ørelæger er eksperter i ører

Det er imidlertid ikke sikkert at der er tale om, at barnet har mellemørebetændelse. Der kan også være tale om, at der er væske i ørerne, hvilket er meget almindeligt hos små børn, og det er ikke noget der nødvendigvis skal behandles, andet end måske med et løftet hovedgærde når barnet skal sove. 
 
Ved at benytte sig af en specialiseret ørelæge kan man derfor muligvis undgå, at ens barn bliver sat i penicellinbehandling, hvilket mange læger er (for) hurtige med at ordinere.

 
 
 
Undersøgelser viser iøvrigt, ifølge sundhed.dk, jf ovenstående link om mellemørebetændelse, at børn med mellemørebetændelse i de fleste tilfælde ikke bliver hurtigere raske af penicellinbehandling, og at det ikke hjælper på smerterne.
 
De fleste ørelæger har akuttider hvor du kan ringe og få en tid inden for en dag eller to. 

Du kan forebygge mellemørebetændelse ved at styrke dit barns immunforsvar. Læs mere i artiklen "Slip for snot, hoste, feber og problemer med ørerne." Eller få gode råd i bogen "Naturligt sunde børn", der ligesom artiklen er skrevet af Annette Straadt.  

 
 HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL

 
Cron Job Starts