Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Sundhed»Flour eller ej?
 
 

Flour eller ej?

Skrevet af 

De fleste tandlæger anbefaler stadig tandpastaer der indeholder flour, men kan vi være sikre på at flour ikke er skadeligt for vores børns - og vores egne - kroppe? 

Det er ikke meningen at tandpasta skal indtages, og det står også på tandpastatuberne at man skal undgå indtagelse, men hvordan får man en baby til at spytte tandpasta ud igen? De fleste børn er vel omkring de 3 før de kan spytte tandpastaen ud?

Nu er det sådan, at børnetandpasta med fluor(natriumflorid) normalt indeholder 1.000-1.100 ppm. flour, som er det samme som flere voksentandpastaer. 

EU’s videnskabelige komité har tidligere vurderet, at tandpasta med et fluorindhold på op til 1.500 ppm. ikke er farligt for børn at indtage. Men ifølge flere eksperter har ingen andre sporstoffer så lille afstand mellem gavnlig og skadelig dosis som fluor. Derfor hører flour til blandt de giftige mineraler

Flour er blandt andet mistænkt for at skabe unormale forhold i skelettet og i områder med drikkevand tilsat fluor er der konstateret en overhyppighed af kræft. 

Tænderne er oppe i mod krop og miljø

Mange tandlæger anbefaler tandpasta med flour for at optimere tænderne uden hensyn til følgeskader på kroppen eller miljøet. Men der er stor uenighed blandt forskere om brugen af flour i tandpasta og indtil det er afklaret bør man som forbruger og forælder overveje om tvivlen bør komme ens families generelle sundhed til gode.

Der findes alternative tandpastaer på markedet uden flour f.eks fra Pure Shop, Urtekram og Weleda.

Alternativt kan man nemt lave sin tandpasta selv, ved hjælp af kokosolie (kan købes med eller uden smag), natron (bicarbonat) og evt en aroma fra helsekostbutikken (den type der må komme i forbindelse med huden og indtages). Se mere her

Læs mere om flour på Sund Forskning

Cron Job Starts