Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Nyt problematisk stof i sutteflasker
lørdag, 11 februar 2012

Nyt problematisk stof i sutteflasker

Skrevet af 

Siden marts 2010 har man ikke kunne finde sutteflasker og tudekopper der indeholder bisphenol A i de danske butikker. Der indførte regeringen nemlig et forbud mod bisphenol A i produkter som kommer i kontakt med fødevarer og som henvender sig til børn mellem 0-3 år. EU-Kommisionen forbød i marts 2011 bisphenol A i sutteflasker i alle EU-lande.

Men nu viser en ny rapport fra EU-Kommissionens institut for sundhed og forbrugerbeskyttelse, at de nye produkter, som erstattede de sundhedsskadelige sutteflasker og tudekopper, blot indeholder andre problematiske kemikalier. Det drejer sig f.eks. om det kræftfremkaldende stof benzen.

Sekretariatsleder hos Informationscenter for Miljø & Sundhed, Berit Asmussen, fortæller, at det desværre ofte er sådan når et stof bliver forbudt: Der bliver udviklet nye produkter med erstatningsstoffer, men erstatningsstofferne kan være lige så problematiske.

Det er endnu uvist om de undersøgte sutteflasker er i danske butikker. Undersøgelsen er en anonymiseret EU undersøgelse, og der er stadig ikke adgang til oplysninger om flaskerne. 

I bund og grund er det virksomhederne der producerer produkterne der skal leve op til ansvaret om kun at anvende egnede materialer. 

Hvis fødevarestyrelsen finder grund til bekymring vil mærkerne på de sundhedsskadelige sutteflasker blive offentliggjort.