Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Sundhed»Brug kæmpenatlysolie ved eksem

Brug kæmpenatlysolie ved eksem

Skrevet af 

Kæmpenatlysolie er fantastisk til eksem og tør hud og hjælper rigtig mange børn. Kæmpenatlysolie indeholder den vigtige fedtsyre GLA. Mange babyer mangler GLA, enten fordi de får modermælkserstatning eller fordi ammemælken ikke indeholder nok. 

 Herudover er der meget der tyder på, at mennesker der får allergi har et problem med optagelse og omdannelse af livsvigtige essentielle fedtsyrer, som har stor betydning for huden. 

Har dit barn eksem og tør hud bør du undgå at give barnet hyppige bade, undgå sæber og selvfølgelig også parfumestoffer. Eksem skyldes ofte allergi, mangel på essentielle fedtstoffer eller generelt dårligt immunforsvar.

Du kan bruge Kæmpenatlysolien på dit barn efter badet eller efter behov. Du kan smøre hele kroppen eller nøjes med at smøre der hvor barnet har/har tendens til tør hud. Sørg altid for at smøre lidt af olien på maven eller andre steder hvor huden er tynd, - det letter optagelsen af olien. 

Din baby skal have hvad der svarer til 1 tsk. kæmpenatlysolie dagligt for at få nok GLA. Tilstrækkeligt med GLA giver et sundt immunsystem og barnet kan undgå tør hud og tendens til infektioner. Når din baby er ca. 6 måneder, kan du give det 1 tsk. kæmpenatlysolie i forbindelse med et måltid. Suppler gerne med en god torskelevertranolie, (vi anbefaler den fra Nordic Naturals) så er dit barn godt dækket ind med de essentielle fedtsyrer GLA og EPA. 

 
 

Opbevar altid kæmpenatlysolien i køleskabet, og undlad at købe den hvis ikke den står i køleskab i butikken. Hold øje med holdbarhedsdatoen. Hvis den bliver harsk er den ikke sund at bruge, heller ikke på huden. Det gælder iøvrigt alle olier. 

Du kan købe kæmpenatlysolie her og torskelevertranolie her

Eksem er et symptom på noget man ikke kan tåle og man skal selvfølgelig altid søge efter årsagen. Mange har eksem som kontakteksem, hvor huden reagerer på noget. Her er det vigtigt at prøve at finde ud af hvad man reagerer på og undgå det, man ikke kan tåle.

Hvis du har mistanke om børneeksem, skal du ligeledes prøve at finde frem til fødevarer og andet, som kan være synderen til overfølsomheden. Nogen får det væsentlig bedre, så snart de udelukker det af kosten, som de ikke kan tåle. 

Almindelige fødevarer, som kan udløse allergi, er: mælk og andre mælkeprodukter, æg, skaldyr, chokolade, peanuts, soja, kartofler og gluten fra f.eks. hvede, rug, byg og havre. Hos småbørn er komælk den hyppigste årsag til fødemiddelallergi. 

 
 

En god hjælp til at finde ud af, om dit barn har fødemiddelallergi, er følgende to bøger, hvori du kan finde frem til det eller de fødemidler, dit barn ikke kan tåle:

Er du følsom? af Eva Lydeking-Olsen Forlaget Klitrose.

Sig mig hvad du spiser af Jonna Deibjerg Forlaget Høst & Søn.

Læs også artiklen skrevet af detoxcoach Rikkeliva Holm om eksem og allergi: Guide: sådan slipper i for astma, allergi og eksem

Læs også: Børneeksem - Mangel på olier og zink

Kilde: Naturli: Eksem

 
Skrevet af