Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Selvudvikling»Den tykke hud blokerer for kærligheden

Den tykke hud blokerer for kærligheden

Skrevet af 

Kulturelle forventninger har lært mange drenge, der er mænd og fædre i dag, at det gav point at præstere, levere, være tykhudet og handlekraftige. De fik fortalt, at store drenge rejser sig igen, de tørrer øjnene, bider tænderne sammen og kommer videre! 

Det lærte dem, at det ikke gav mening at udtrykke sig om alt det, de følte, så for at navigere i det, der naturligt blev smertefuldt og ensomt, tømte de sig for følelserne og forlod sig selv, så de kunne blive i kontakten til dem, der var så vigtige at blive accepteret og elsket af.

Når vi (ubevidst) har lært at lukke af for de uvelkomne følelser, sætter det en kraftig dæmper på alle følelser.

Vi kan nemlig ikke kun lukke af for en del af registeret og derfor vil vi mærke os selv mindre. Konsekvensen er, at vores empati og de andres betydning svækkes og derfor mister vi let blikket for dem, vi elsker, når vi føler os presset, sårbare eller utilstrækkelige.

Fraværet af kærlighed og tætte, trygge relationer skaber frustration og aggressivitet, som giver næring til en adfærd, hvor vi enten trækker os eller bliver anklagende og kritiserende. Adfærden fortæller børn, at vores kærlighed kun gælder, når de opfører sig, som vi ønsker.
Det kan ingen leve op til og derfor modarbejder adfærden den kærlige og trygge kontakt, vi alle sammen næres og styrkes af.

Gamle strategier kan være svære at gøre sig fri af, men de skal ikke udskammes. De var afgørende for barnets overlevelse, så de skal tværtom hædres og fejres. Men de har en udløbsdato for i det voksne liv, spiller de fallit.
Vi er nemlig ikke længere så afhængige og sårbare, som vi var, da vi var børn. Det kan en del af vores hjerne fejlagtigt fortælle os og derfor farer vi vild og bliver ikke i stand til at få den kontakt, vi længes efter.

Al forandring starter i os selv. Vi kan ikke få en varmere og kærligere kontakt til vores børn, hvis vi lukker ned for følelserne, fordi vi har brug for dem til at skabe det varme og empatiske møde, hvor tryghed og samhørighed opstår.

På forløbet for fædre, Farfundamentet, kommer det bl.a. til at handle om, hvordan vi kan give plads til de sårbare og positive følelser som glæde, taknemmelighed og kærlighed, fordi de hjælper os med at være mere fleksible og tålmodige med dem, vi elsker. Og det kommer også til at handle om, hvordan vi regulerer de reaktive følelser, så de ikke blokerer for nærhed, kontakt og sund grænsesætning.

Det kommer til at handle om at skabe et mere sikkert fundament at stå på, når du skal tage lederskabet på dig i familien og ansvaret for dig selv.

Vi kommer til at stille skarpt på, hvordan dine programmer kan spænde ben for det, du ønsker i din familie og vigtigst af alt, hvad du kan sætte i stedet for, så du både skaber kontakt og gør indtryk.
Vi starter til november 2022. Datoer:1.11, 15.11., 29.11., 13.12., 10.1. og 24.1.Farfundamentet - Et forløb for fædre

Hvis du vil vide mere om Farfundamentet, så klik på ovenstående link. Efter artiklen er der en beskrivelse over, hvad du får med i forløbet, og hvordan du tilmelder dig. 


 

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL