Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Samliv»Sådan får du din partner i tale

Sådan får du din partner i tale

Skrevet af 

Har du svært ved at få din partner i tale? Eller er du træt af at jeres snakke starter skævt og ofte ender i dårlig stemning?

Så lyt med her, hvor parrådgiver og coach Katrine Fagerholt fortæller, hvordan du kan starte de vigtige snakke på en måde, hvor din partner rent faktisk får lyst til at lytte.


LYT TIL LYDFILEN HER >>

(Lydfilen varer knap 3 minutter)

Selvrefleksion

Næste gang du skal have en vigtig eller svær snak med din partner, så prøv at have fokus på måden, du går til ham eller hende på.

Spørg dig selv:
  • Hvordan åbner jeg typisk samtalen med min partner?
  • Hvornår bliver snakkene taget?

Måske vil du opdage, at I (ligesom de fleste andre par) kommer til at tage snakken midt i en presset situation, hvor I måske er på vej ud af døren eller begge to er trætte efter en lang dag. Der er måske sket eller sagt noget, der har såret eller irriteret og som har sat gang i diskussionen mellem jer – og det er super ærgerligt. For på de mest pressede tidspunkter er odds’ene for en god snak som regel virkelig dårlige.

Et vigtigt skridt er derfor at træne dig selv i, at den svære snak ikke skal tages umiddelbart, når det falder dig ind og hvor det som oftest føles allermest presserende. I stedet er det en god idé at få planlagt samtalen med din partner til at foregå på et tidspunkt, hvor der er overskud, tid og ro til det, og hvor det passer jer begge to.

En anden vigtig ting er at holde fokus på at få startet snakken med en positiv indgangsvinkel. Vi ved det jo godt alle sammen: at måden vi siger tingene på har utrolig stor betydning for om snakken bliver konstruktiv. Alligevel falder mange af os i her, fordi vi måske er blevet godt og grundigt irriterede, sårede, vrede, etc. eller har gået med det for længe uden at sige noget til den anden.

Desværre er din partners lydhørhed ikke voldsom stor, hvis du lægger ud med en anklage eller skældud. Hav derfor fokus på at være imødekommende og anerkendende, når du starter samtalen, så bliver det meget nemmere for din partner at lytte og få lyst til at indgå i en dialog (i stedet for at få behov for at forsvare sig selv eller give igen af samme skuffe).

I kan selv gøre meget for at abejde med jeres parforhold. I kan f.eks downloade den lydbog hvor fokus bl.a. er på jeres indbyrdes relation. Den er oplagt til at lytte på sammen, f.eks når I sidder i ro og mag i sofen, eller i sengen, inden I skal sove.Skrevet af