Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Fødsel»Powerfuld kvinde og mor i relation til din mand
 
 

Powerfuld kvinde og mor i relation til din mand

Skrevet af 

Måske du kender til Yin og Yang?  Symbolet på balance og helhed, der stammer fra kinesisk / østlig filosofi.

Viden omkring Yin og Yang er et vigtigt værktøj, som du har brug for, for at kunne drage fuldt udbytte af din kvindevisdom.

Tabellen herunder har jeg lavet for at vise, at der er stor forskel på mænd og kvinder. Der er forskel på, hvordan vi går til praktiske opgaver, der er forskel på, hvor vores kønsorganer sidder og hvilken energi vi rummer. Sådan helt basalt. At accepterer og leve med respekt for, at dig og din mand ikke er ens, ikke skal være ens og aldrig bliver ens, giver jer en helt utrolig frihed.

Så tænker du måske, selvfølgelig, det ved jeg da, men hvor mange kender du ikke som ønsker, at deres mand skal gøre nogle bestemte ting anerledes og som han aldrig gør anerledes? Måske de diskuterer omkring det – uden grund, for hele grundlaget for denne konflikt ligger i et skjult ønske om at begge køn skal handle ens i samme situation og det er ikke naturligt. 

       
         YIN


YANG

       
        FemininMaskulin


       
        Intern


        (kvindelige kønsorganer)


Ekstern


(mandlige kønsorganer)

       
        PassivAktiv


       
        KoldVarm


       
        KontraherendeUdvidende


       
        TørFugtig


       
        MørkLys


       
        MåneSol

Inde i dig bor mange forskellige kvinder og de har mange forskellige følelser og behov. Det vil jeg ikke komme ind på i denne artikel, men at nære og ære alle de kvinder du har indeni betyder også, at du lytter til din kvindevisdom. 
Det kræver, at du bliver god til at bede om det du har brug for - samt at tage imod.

Når man lever sammen mand og kvinde, er der store forskelle på, hvordan vi oplever verden, hvilket kan skabe en del konflikter, der kan løses med viden omkring netop disse forskelle. Som eksemplet ovenfor. 

Mænd og kvinder reagerer fuldstændig forskelligt i måden at opleve og modtage verden på. Det ene er ikke mere rigtigt end det andet, men jo mere du forstår disse forskelle, jo mere kan du tage ansvar for dine behov og bede om det du har brug for. Resultatet heraf er, at du bliver autentisk, reel og en kvinde at beundre og se op til. 

Din viden omkring yin og yang bliver konkret i dig og din partners måde at gå til jeres kommende forældreskab på.

- Vid at din mand er lige så spændt som dig, han oplever det blot helt anerledes og i et andet tempo end du gør. 

- Vid, at du, fordi du er kvinde, forventer at blive mødt i verden gennem dine følelser. Jo mere du med respekt og fra et roligt sted i hjertet kan sætte ord på dine følelser, ønsker og behov, jo lettere bliver det for din mand at forstå og støtte dig.

Din mand møder verden mere konkret og har brug for at blive bekræftet i hvor god en elsker og beskytter han er for dig og jeres nyfødte barn. Han har brug for praktiske opgaver han kan gå til logisk og hvis I skal tage beslutninger skal det helst give mening, sådan rent logisk. 

Min kæreste og jeg er konge og dronning for hinanden og det foreslår jeg også, at mine par i konsultationen kan være for hinanden. Ordene konge og dronning rummer for mig respekt, hvilket skaber en naturlig interesse for at lære hinanden at kende uden at forvente eller dømme. Og så skaber det også stor glædesfølelse inden i, for hvilken kvinde har ikke en dronning eller prinsesse inden i. 

Jeg ønsker du er blevet inspireret til at udforske din kvindevisdom og ikke mindst lukke den ud således din familie og alle i dit nærvær kan få glæde af din visdom og dit lys.

At blive mor medføre for de fleste en stor sårbarhed.

At have god kontakt med din kvindevisdom, vil gøre dig mindre påvirkelig over for tvivl og usikkerhed, fordi du føler dig støttet af din mand, du føler dig tryg ved at udtrykke dine behov og du ved, at du er præcis perfekt som du er. Som mor, som kvinde, som dig. 


Øvelse: Skal vi være Konge og Dronning for hinanden?

Denne øvelse skal inspirerer jer til at blive endnu mere stærke og kærlighedsfulde med hinanden. Også når I blevet forældre. 

Aftal et tidspunkt, hvor I ikke har nogen bagkant.

Spis eventuelt god mad sammen, tænd lys og hyg jer sammen.

Øvelsen går ud på, at I hver især skal sætte ord på, hvilke tanker om har om;

  • at være mor /far

  • at være kvinde og mor / at være mand og far

  • at være en familie

  • at have sex. Hvad er vigtigt? Bliver begges behov fyldt op?

  • at tale sammen. Hvordan lytter I til hinanden og hører hinandens ønsker?

Denne øvelse vil helt sikkert afføde en masse andre tanker som I vil komme til at tale om. Og det er godt. Perfekt faktisk.

Jo mere og bedre I kender hinanden og jo mere komfortable I er med at være ærlige overfor hinanden, jo stærkere står I på vejen mod at blive konge og dronningen for hinanden.


Pssst! Kunne du tænke dig at få sparring og råd og vejledning af Jordemoder Sophie?

Så hop over i Klub MB og stil hende et spørgsmål
Sophie Louise Puck

Sophie Puck er jordemoder og ekspert og inspirator for kvindevisdom.

Hun har lavet Danmarks første og eneste Online fødselsforberedende program: Waouw, vi skal være forældre, som har fokus på den kvinde og mand der skal blive mor og far. Læs mere om det her

Som jordemoder arbejder Sophie for, at kommende forældre skal opleve fødslen som fredfyldt, magisk og med plads til både manden og kvinden.

Sophies mission er, at du som mor og kvinde skal tro på og kender din indre visdom som kvinde, samt give din mand plads til at udfolde sig i sin rolle, så I sammen kan skabe en familie med opfattelsen af, at I er det bedste team fyldt med kærlighed, respekt og anerkendelse.

Se mere om Jordemoder Sophie


   *   *   *   

Vidste du, at Jordemoder Sophie sidder parat i Klub MBs ekspertpanel, og er klar til at besvare spørgsmål fra dig?  

 

Hjemmeside: www.sophiepuck.com/HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL

 
Cron Job Starts