Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Vuggestuen og børnehaven skal også inkludere
onsdag, 24 september 2014

Vuggestuen og børnehaven skal også inkludere

Skrevet af 
Hver 4. kommune har lukket for special-institutionerne til børn med særlige behov. Det betyder, at daginstitutioner i de kommende år bliver underlagt samme massive inklusion som vi ser på skoleområdet.

Det drejer sig altså om flere tusinde børn mellem 0-6 år, - som på trods af diagnoser og handicaps, flyttes til almindelige daginstitutioner, uden at der i reglen følger ressourcer med.

FOA mener, at det er en bekymrende udvikling: ”Når der ikke følger ekstra støtte og rådgivning med, så er det en ren spareøvelse, som både går ud over de børn, der har særlige behov, og de andre børn. Og medarbejderne er frustrerede over, at de hverken har tid eller rum til at nå alle børn på en fagligt tilfredsstillende facon,” udtaler Jakob Sølvhøj som er formand for FOAs pædagogiske sektor.

Ifølge Jakob Sølvhøj kræver inklusionen både efteruddannelse, flere medarbejdere og alternative fysiske rammer for at lykkedes.

En FOA undersøgelse blandt 358 ansatte (pædagoger, pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter) viser at  44 procent af de afspurgte, føler at de mangler de nødvendige kompetencer til varetagelse af børn med specielle behov.  

53 procent mener, at de har børn i daginstitutionen, som ville have bedre af at gå i et specialtilbud.