Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»I Aarhus sendes musik ud med sundhedsplejersken
lørdag, 29 juli 2017

I Aarhus sendes musik ud med sundhedsplejersken

Skrevet af 
Hvis du har termin i 2018 og bor i Aarhus, så er der ekstra at hente på det musiske. Aarhus Symfoniorkester vil nemlig fra 1. januar 2018 give alle byens nyfødte et stærkere forhold til klassisk musik og når byens nybagte forældre aflægges et besøg af sundhedsplejersken, har hun musik med til baby i form af bamsen Tutti. 

Det er med projektet 'Musikkens Børn' som går i luften 1. januar 2018, at Aarhus Symfoniorkester gerne vil sikre sig, at alle nyfødte får et tættere forhold til klassisk musik. Ja, egentlig er håbet, at musikken ikke bare vil præge det enkelte barn, men også forældre, søskende og måske endda bedsteforældre, og på den måde være med til at skabe glæde, oplevelser og fælles samvær omkring musikken.

Men tiltaget, som er et samarbejde mellem blandt andet Aarhus Symfoniorkester og sundhedsplejen, har endnu flere formål: "Musik stimulerer så mange sanser, både sprogligt og motorisk, men også den relation man kan bygge op mellem børn og forældre, med musik. Der vil vi gerne være med til at bygge de broer", siger symfoniorkestrets såkaldte B&U-medarbejder, Mette Storgård Jensen. 

Det allerførste møde med musikken, i hver fald fra kommunen, får de nyfødte babyer med bamsen Tutti, som de får med i pakken fra sundhedsplejersken. Bamsen er tænkt som ambassadøren, der skal  være bindeled mellem kommunens børn og Aarhus Symfoniorkester. Lidt senere vil børn og forældre blive inviteret med til de lokale babykoncerter, og når børnene er blevet lidt ældre, vil de have mulighed for at komme med til en særlig koncert med Aarhus Symfoniorkester. 

Orkestret laver nyhedsbreve og en særlig hjemmeside med musik og sanglege som man kan blive inspireret af og lave sammen med sit barn. 

Projektet "Musikkens Børn" er opstået ud fra en idé hos musikerne i Aarhus Symfoniorkester, som er blevet inspireret af et lignende projekt fra Helsinki.


Nyhedsbrevet kan man tilmelde sig allerede nu på aarhussymfoni.dk.

Hjemmesiden med musik og sanglege forventes klar i november 2017 og her kan alle være med - også dem der ikke er født i 2018.


Kilde: DR.dk: Gave til alle babyer: Nu sender Aarhus musik ud med sundhedsplejerskenNu sender Aarhus musik ud med sundhedsplejersken