Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Storkereden afviser gravide grundet travlhed
fredag, 10 februar 2017

Storkereden afviser gravide grundet travlhed

Skrevet af 

Den private fødeklinik Storkereden i København må nu afvise gravide på grund af travlhed. Det sker efter, at Storkereden er blevet et tilbud som alle gravide der er bosat i Region Hovedstaden gratis kan benytte sig af. 

Siden 2013 har det været muligt at imødekomme gravide kvinders ønsker om en fødsel der foregår udenfor hospitals-regi og med en kendt jordemoder. I hvert fald hvis man bor i Region Hovedstaden og Region Sjælland for her har Storkereden sine tre private klinikker. De private klinikker ligger i Roskilde, Holbæk og Slagelse, og der er plads til 200 årlige fødsler per klinik. 

Der er ikke noget at sige til, at de private fødeklinikker er yderst populære, for det er nemlig ganske gratis at føde på en af de tre fødeklinikker, da det betales via offentlige tilskud. Det sker som en del af det frie sygehusvalg, som siden oktober 2016 også har gjort det muligt for gravide kvinder fra Region Hovedstaden at føde på klinikken i Roskilde.  

Region Sjælland betaler for regionens fødende, hvis deres valg falder på en privat klinik, mens Region Hovedstaden som en del af det frie sygehusvalg tilbyder gravide fra hovedstadsregionen at føde gratis på Storkeredens klinik i Roskilde.

Det er nu blevet så populært, at Storkereden må afvise fødende på grund af pladsmangel, fortæller jordemoder og ejer af Storkereden Louise Zielinski. Ifølge jordemoderen, henvender mange gravide sig fordi de finder det attraktivt, at kende den jordemoder, der skal være deres fødselshjælper. 

Lillian Bondo, som er formand Jordemoderforeningens er også glad for, at flere kvinder har mulighed for at vælge, hvordan de vil føde, og hun mener, at flere regioner kunne lære noget af Region Sjælland.
Læs mere om Storkereden

Kilde Dr.dk: Privat fødeklinik: Vi bliver lagt ned