Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Politisk opbakning om længere opbevaring af æg
lørdag, 26 september 2020

Politisk opbakning om længere opbevaring af æg

Skrevet af 

Et politisk flertal vil se på en lovændring om fertilitetsbehandling. Det sker efter et borgerforslag om nedfrosne æg til fertilitetsbehandling, blot på tre uger, har opnået henved 24.000 underskrifter. 

Et borgerforslag om nedfrosne æg til fertilitetsbehandling har på ikke mindre end tre uger fået næsten 24.000 underskrifter.

Borgerforslaget lyder på, at både befrugtede og ubefrugtede æg, der er udtaget i forbindelse med fertilitetsbehandling, skal kunne fryses ned, indtil kvindens 46. år, hvilket er grænsen for at modtage fertilitetsbehandling i Danmark. I dag er det sådan, at nedfrosne æg skal destrueres efter fem år. Til sammenligning kan sæd fra mænd opbevares uden tidsbegrænsning.

Selvom det kræver 50.000 underskrifter for at et forslag kan blive fremsat i Folketinget, er det gået så stærkt med underskrifterne, at et politisk flertal nu er villige til at se på en lovændring på området om nedfrosne æg til fertilitetsbehandling. 

Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, er positivt indstillet over for forslaget. 
 - Vi kan ikke se, der skulle være nogen sundhedsfaglige argumenter imod at udvide antallet af år, har han udtalt til DR Nyheder.

Også Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, og De Radikale bakker op om at udvide antallet af år.

I 2003 har Etisk råd lavet disse anbefalinger på området:  Etisk Råd (2003) har anbefalet at fastholde grænsen på fem år

Se borgerforslaget her

Kilde: Berlingske.dk: Flertal vil se på lovændring om fertilitetsbehandling