Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Nyheder»Landets første gravid-massør fejrer 20 års jubilæum med rabatter
 
 
mandag, 23 oktober 2017

Landets første gravid-massør fejrer 20 års jubilæum med rabatter

Skrevet af 

Gravid-massør og jordemoder Bente Nørgaard's omsorgsfulde, healende og tryghedsskabende gravidbehandlinger er kommet mange gravide til gavn igennem årene, ligesom mange jordemødre har taget kurser hos hende og er blevet inspireret af hendes enorme visdom om krop og psyke og deres synergi. Hun var Danmarks første gravid massør. Nu fejrer hun 20 års Jubilæum. 

Jordemoder Bente Nørgaard flyttede til Ringkøbing i 1997, fordi hun fik arbejde på fødegangen. Dengang var Ringkøbing fødegang et eftertragteligt sted at arbejde for jordemødre. Der var en god ledelse, både jordemoder og lægeledelse, som havde stor tiltro til jordemødrene, og personalet havde meget indflydelse og selvbestemmelse.

Det var også dengang, at man først satte fødsler i gang, efter man var gået 14 dage over terminstidspunktet. Der var selvfølgelig mange kvinder, som havde gener og blev gevaldig trætte og utålmodige af at være gravide.

Bente Nørgaard var nogle år forinden blevet færdig som masseterapeut fra Nordlys Centeret i Silkeborg, og havde lyst til at begynde at massere gravide kvinder.

Man lavede derfor et helt nyt tilbud til kvinder, der gik over tiden med mottoet:. Nej – vi sætter ikke fødsler i gang, men du kan få en massage.

Det var meget nyt og anderledes, men som jordemoder var man glad for at kunne tilbyde noget konkret og noget dejligt, fremfor de sædvanelige sætninger om tålmodighed og ”hold ud lidt endnu”. Så Bente Nørgaards kollegaer henviste til Bente fra deres konsultationer.

Og de gravide blev også glade for det. Bente havde fået en briks hjem fra USA med hul til maven – hvilket også var helt nyt på det tidspunkt.

Mange håbede på, at hun kunne trykke på et punkt, så fødslen gik i gang.

Det kunne hun selvfølgelig ikke. Men massagen hjalp de gravide til at komme ned i gear, til større kropsfornemmelse og ikke mindst: tålmodighed til den sidste tid: De fik det simpelthen bedre.

"Dengang var der ellers ikke så meget viden om oxytocin og dens virkninger, så resultaterne overraskede os jordemødre", fortæller den erfarne gravidmassør. 

"Jeg masserede i mine døgnvagter, og efter kort tid var det ikke holdbart længere, fordi jeg fik brugt mange timer på massage. Jeg besluttede derfor at flytte massagen ud ad fødegangen og gøre det til et privat tilbud.

Det var før, at det var almindeligt med private tilbud til gravide, og nogle af byens læger var kritiske og bange for, at massagen var mystisk og okkult. Jeg blev kaldt til samtale, men min jordemoderleder bakkede mig 100 procent op – og så kom jeg i gang. De fleste, der kom til mig i starten ,havde gener og smerter. Det er først de senere år, at gravide kommer bare for velvære og opladning."

Efter 10 års arbejde med gravidmassage startede Bente med at holde kurser for jordemødre og massageterapeuter i gravidmassage på Nordlys centeret i Silkeborg.

Anne Nees, leder af Nordlyscenteret og Bente udviklede en bestemt form, kaldet GravidMassage. Senere kom der en fortsættelse af kurset, hvor man lærte behandling af graviditets relateret bækkensmerter og de mest almindelige graviditets gener.

Bente er netop holdt med at undervise på Nordlys Centeret efter 10 års kursus virksomhed, men hun giver stadigvæk gravid massage og behandler massevis af graviditetsgener.

Hun har masseret flere tusinde gravide, og i lokalområdet er det et velkendt tilbud til gravide, og hverken læger eller jordemødre derude vest på ser skævt til det længere.

For et par år siden holdt hun desuden et kursus for alle jordemødre i Herning og Holstebro om massage teknikker til brug under fødslen.

Kollega og jordemoder Camilla Darre fra Bjøreng Klinik i Aarhus, er en af de mange jordemødre, der har taget kurser hos Bente på Nordlys Centeret.  

"Jeg har stor anerkendelse for Bente som både jordemoder og behandler" siger Camilla og fortsætter: "Bente er en meget nærværende, omsorgsfuld og tryghedsskabende behandler, og hendes varme og rolige hænder er kommet mange gravide til gavn igennem årene. Heldigvis har Bente også brugt energi på at videregive sin viden til jordemødre og andre med interesse i at behandle gravide med bækkensmerter mm. Jeg har taget flere kurser ved Bente igennem Nordlys, og nyder at suge viden og inspiration til mig fra så vis en kvinde.

Bente har desuden et hjerte, for dem med traumatiske fødselsoplevelser og underviser blandt andet i den svære samtale til andre professionelle.

Hun kan på det varmeste anbefales både til massage men også som inspiration til hvordan kroppen lagre alt og dette kan forløses. Hun har kæmpet for at vi arbejder med kroppen og hun har selv en kæmpe viden om krop og psyke. Det er endnu en af hendes hjertesager." slutter jordemoder Camilla Darre. 

For at fejre sit 20 års jubilæum med gravidmassager giver Bente resten af året 100 kr. rabat på massagen, så en massage koster 500 kr. Se mere om gravid- og efterfødselsmassage hos Bente Nørgaard hvor du også kan finde information om Bente som jordemoder. 

Se mere om Bente Nørgaard  på Min-Barsel.dk

 
 
 
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize