Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»I Viborg lærer nybagte mødre om Ipad-rammer
tirsdag, 18 juli 2017

I Viborg lærer nybagte mødre om Ipad-rammer

Skrevet af 
Viborg kommune ønsker at være tidligt ude med at lære forældre gode Ipad-grænser for deres børn og har gennem flere år holdt kurser, hvor forældre til nyfødte altså kan få indsigter i hvordan deres barn kommer til at trives digitalt, og selvom børnene stadig er meget små, så varer det ikke mange måneder før de er i stand til at betjene Ipads mm.

Førstegangsfødende, der bor i Viborg Kommune, har gennem flere år haft mulighed for at komme på kursus i det gode forældreskab men indenfor for de sidste 18 måneder har man på kurset også rådet de nybagte forældre i forhold til digital adfærd og digitale grænser. 

Rådene handler meget om, hvordan man er en god rollemodel, for det smitter af på barnets brug af skærme på tablets og telefoner.

Men rådene handler også om, at forældrene på den lidt længere bane har fokus på også at dele sine digitale oplevelser med børnene. At man fx ved middagsbordet ikke kun snakker om, hvad man har lavet på arbejde og i skolen, men nogle gange også snakker om, hvad man har oplevet i den digitale verden. På den måde bliver det kotume, at her snakker vi også om, hvad vi oplever på de sociale medier.

En del af trivslen som børnene skal opleve, skal styrkes ved, at børnene lærer, at de åbent kan dele deres oplevelser på digitale platforme og sociale medier med deres forældre.

"Vi har lyst til, at det starter så tidligt som muligt, fordi så starter dialogen allerede, når de er små, og så kan det være, at dialogen automatisk fortsætter ind i ungdomslivet. Det håber vi. At det bliver en normal del, at forældrene fortæller, hvad de har oplevet på Facebook. Jo mere vi deler af vores liv – jo mere deler børnene af deres liv", siger Louise Ørum Skytt til DR.dk.

Kilde: I Viborg kommer forældre til babyer på kursus i at sætte Ipad-grænser