Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»'Low carb' kost giver større chancer for graviditet
fredag, 16 februar 2018

'Low carb' kost giver større chancer for graviditet

Skrevet af 

Kvinder, der ønsker at blive gravide, bør spise "low carb" - fordi det kan øge chancen for graviditet med fem gange, siger engelske eksperter der har forsket i fertilitet og kost.

Har du problemer med at blive gravid, så glem alt om hvidt brød, pasta, ris og de gængse morgenmadsprodukter. Ledende læger i England råder i stor stil patienter med fertilitetsproblemer, til at ændre deres kost radikalt hvis patienterne spiser en meget kulhydrat-rig kost, efter at det er bevist, at de mange kulhydrater markant svækker chancerne for graviditet. Det skriver The Telegraph. 

Britiske klinikker er decideret begyndt at indskrive kvinder som har problemer med deres fertilitet, på ernærings- og madlavningskurser, hvis det er tydeligt, at det er kvindernes kost der kan være årsag til den manglende frugtbarhed. 

Dr Gillian Lockwood, der er administrerende direktør for fertilitetsgruppe IVI, råder nu sine patienter til at reducere deres kulhydratindtag, efter at der er kommet flere og flere beviser for, at en kulhydrat-rig kost giver nedsat fertilitet. Høje niveauer af kulhydrater - og især de raffinerede af slagsen - er nemlig allerede kendt for at påvirke kroppen på det metaboliske plan ved at give fedme, hvilket i sig selv er med til at reducerer frugtbarheden.

Der er voksende indikationer for, at den typiske vestlige kost, hvor man spiser mange kulhydrater har en alvorlig indflydelse på en kvindes reproduktionssystem, i en sådan grad at kosten simpelthen forringer og reducerer kvaliteten af ​​hendes æg.

Dr Lockwood fremhæver især forskning fra undersøgelsen fra Delaware Institute for Reproductive Medicine (DIRM) i Newark, der viser, at kvinder med lavere kulhydratindtagelse end den gægse, havde fire gange så store chancer for graviditet sammenlignet med dem der var på standard kostvaner. 

"Moderne mad er meget carb-rig, velsmagende og billig, så det er nemt at forstå, hvorfor folk har en tendens til at spise en masse af denne mad. Men det er også mad, der er meget lavt i ernæring" lyder det fra den engelske læge.

Forskernes konklusion fra undersøgelsen fra Delaware Institute for Reproductive Medicine (DIRM) i Newark, var, at man skal tilstræbe en kost med op til 35 procent protein og mindre end 40 procent kulhydrater. Samt spise rigeligt med friske grøntsager og protein og begrænse sit kulhydratindtag til kun en portion om dagen.

Kilde: www.telegraph.co.uk: Go low carb to increase fertility chances by five times experts say