Du er her:min barsel»Nyheder»Foreningen Forældre og Fødsel kræver mere støtte til amning
fredag, 08 marts 2024

Foreningen Forældre og Fødsel kræver mere støtte til amning

Skrevet af 

Foreningen Forældre og Fødsel ønsker mere støtte til ammende mødre. De mener, at en mere grundig undersøgelse af ammekulturen er nødvendig for at hjælpe forældre med at overvinde ammeproblemer. Mens Region Midtjylland har indført initiativer for at forbedre ammevejledning, er målet om fire måneders fuldamning bekymrende for foreningen, da både Sundhedsstyrelsen og WHO anbefaler fuldamning i seks måneder.

Region Midtjylland har iværksat initiativer for at sikre bedre ammevejledning med et femårigt mål om, at børn i regionen i gennemsnit fuldammer i fire måneder, mens hvert femte barn skal fuldamme i seks måneder. Dette mål er lavere end de seks måneder, som både Sundhedsstyrelsen og WHO anbefaler, og det er bekymrende for Foreningen Forældre og Fødsel.

Selvom initiativet om efteruddannelse af sundhedspersonale, der vejleder om amning, er positivt, påvirkes forældre stadig af både sundhedsmyndighedernes udmeldinger og traditioner, når det kommer til amning. Ammekulturen i Danmark er præget af mere end bare fakta om modermælkens egenskaber. Forældre modtager modsatrettede signaler, da de både anbefales at fuldamme i seks måneder og samtidig rådgives af sundhedsplejersker om at introducere grød og mos fra fire måneders alderen.

Nogle forældre får også at vide, at hvis barnet er interesseret i den mad, som de spiser, kan det være klar til fast føde. Men det er vigtigt at huske, at et barn i denne alder er nysgerrig på mange ting, og denne nysgerrighed tolkes ofte som parathed til fast føde. Foreningen Forældre og Fødsel mener, at der er behov for at undersøge ammekulturen mere dybdegående, da mange forældre oplever problemer med amning på grund af modstridende rådgivning.

Når en ønsket amning ikke lykkes, skyldes det ofte utilstrækkelig eller utilgængelig rådgivning. Heldigvis er der alternativer i form af god modermælkserstatning. Men det er stadig afgørende at sikre, at alle, der ønsker det, kan få amningen til at fungere, da mange forældre går rundt med en sorg over at skulle stoppe amningen før tid.

Foreningen Forældre og Fødsels fokus ligger i høj grad på at skabe mulighed for, at alle, der ønsker det, kan få hjælp til at få amningen til at fungere.