Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Kost»Sunde madvaner starter i maven

Sunde madvaner starter i maven

Skrevet af 

Her er endnu en god grund til at spise ekstra sundt, også mens du venter dig: Vidste du, at du allerede mens du venter dit barn kan påvirke dets spisevaner?

I følge forskningsresultater udgivet i The Royal Socity, (Effects of in utero odorant exposure on neuroanatomical development of the olfactory bulb and odour preferences)  har børn ikke samme forudsætning for at kunne lide den mad der bliver serveret. 

Det skyldes blandt andet, at smagsstoffer fra moderens kost under graviditeten bliver overført via fostervandet til barnet. Det er den mad barnet vil genkende og derfor har den mad du spiser under graviditeten og i ammeperioden mere end stor betydning for hvilke fødevarer dit barn senere hen vil foretrække.

Samtidig med, vil den mad som du spiser, mens du er gravid, ofte være det samme type som dit barn vil blive præsenteret for under opvæksten. Den mad barnet foretrækker er så at sige ikke tilfældig. Børn spiser det de lærer at spise og det betyder, at jo flere forskellige sunde fødevarer barnet bliver præsenteret for i fosterstadiet og i de første leveår, desto mere varieret og sundt vil barnet have lyst til at spise.

Hvis du ønsker at slille skarp på din kost under graviditeten har ernæringsekspert Majbritt L. Engell skrevet en bog ved navn Graviditetskogebogen. I bogen kommer Majbritt Engell med bud på hvordan man kan optimere sin kost selv om smagsløgene ændre sig under graviditeten og kvalmen melder sig.

I bogen vil du også finde mad til hele dagen samt mellemmåltider, snacks, smoothies og søde sager, som giver fornyet energi til de trætte - og skærper appetitten hos de kvalmeramte. 

Ernæringseksperten har i opskrifterne haft tanke på, at du selvfølgelig får de vitaminer, du har brug for, fx D-vitamin, folinsyre og jern. Nogle af opskrifterne er desuden lavet med henblik på at mildne de mest almindelige graviditetsgener – fra kvalme og madlede til forstoppelse, halsbrand og ustabilt blodsukker. 

 

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL