Jeg vil gerne dele med dig den morgenmad, der hitter hjemme hos os lige nu. Den er sund og nærende og passer super godt til de kolde måneder.
Sådan gør du
- Sæt om aftnen en gryde frem med havregryn, der passer til jeres appetit (og evt. andre gryn/flager, hvis du har f.eks. quinoaflager, amarantfalger, boghvedeflager). Hæld vand i, så det bare lige når til kanten af grynene og sæt låg på og lad det stå til næste morgen.
- Om morgenen hælder du mælk eller plantemælk oven i, rører lidt rundt og tænder på svag varme. Så står det lige og bliver varmt og tykt imens du ordner lidt andre morgen-opgaver. Rør lidt indimellem. Når alle er klar til morgenmad, hælder du en stor skefuld op til hver i en dyb tallerken. Og så kommer det vigtige - både for smagen og sundheden.
- Nu skal der fyldes oven på af alle mulige lækre ting. Vælg gerne mange fra listen her og find selv på flere:
- æblestykker
- bananstykker
- blåbær
- almindelig eller ristet kokosmel (tørristet på en pande, til det lige tager farve - kan laves i store portioner og gemmes)
- hakkede mandler eller andre nødder (kan også hakkes og puttes i et glas til flere dage)
- en skefuld yoghurt eller Skyr
- kanel (husk at vælge ægte kanel, så leveren ikke belastes)
- hampefrø (rig på proteiner og gode fedtstoffer) - kan ind imellem findes i dagligvarebutikker. Jeg har set dem i Netto og Rema
- kakaonips - se "hampefrø"
- solsikkekerner - evt. tørristede.
- lidt rosiner
- hvis I er til det: lakridspulver
Tricket er helt klart, at der skal MASSER af fyld på! Det er jo her, der bliver tilsat en masse forskellige vitaminer, mineraler, fedtstoffer (nødder og kerner og kokos) og proteiner (yoghurt, skyr, hampefrø).
Og det er det, der gør det super lækkert! Mine unger elsker det, og jeg elsker, at de får en fantastisk start på dagen. Rigtig god appetit!
Find flere gode og sunde råd i bogen: Naturligt Sunde Børn