Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»ARTIKLER»FØDSELSBERETNINGER»En stor tak til vores doula ved Johans fødsel

En stor tak til vores doula ved Johans fødsel

Skrevet af 

Vores første barn Johan blev født i Helsingborg den 8/10-06. Inden fødslen mødtes vi med vores doula Hannah Lind Arlaub et par gange og havde telefonisk kontakt mindst en gang dagligt i løbet af de 2 uger Katharina gik over tiden.

Vi satte meget pris på møderne med Hannah. Hun har en stor ”værktøjskasse” til både det mentale og det rent fysiske. Samtalerne hjalp os til at fokusere på det der ventede os og med at ”komme på banen”. Vi følte os styrkede som individer og som par. Gradvist nærmede vi os det ordløse samarbejde og samspil, som senere skulle vise sig så vigtigt.

Hannah har en ekstremt god situationsfornemmelse. Hun lyttede nøje til os - af og til kunne vi næsten ”høre” hende lytte. Det virker som om hun har en slags indre kompas, der guider hende i samtale og andre situationer. Dette skabte stor tryghed både inden, under og efter fødslen.

Under fødslen var doulaens nærvær til stor støtte for os begge fra det øjeblik hun ankom til fødestuen. Hun gav os ro, information og massage. Selvom vi havde gået til fødselsforberedelse i flere måneder havde vi stor glæde af Hannahs viden og erfaring under hele forløbet. 

Hannah bidrog på flere måder til at fødslen blev en bedre oplevelse for os:


- Fysisk og følelsesmæssig støtte til Katharina.

- Forklaringer og råd omkring processen/faserne.

- Ro og tryghed til ægtefællen


Fødslen var meget langstrakt, kompliceret og afslutningen dramatisk – slet ikke det vi havde håbet..... Her var det uvurderligt at have en ekstra ressourceperson. Jeg var adskilt fra Jakob og vores nyfødte søn i 8 – 9 timer. I den periode var Hannahs tilstedeværelse afgørende for Jakob som var både bange, glad og træt på samme tid. Da var det rigtig godt at have en person at tale med, og som kunne hjælpe med at tage hånd om den lille.

Vi vil gerne fremhæve den meget positive repons vores doula fik fra personalet på sygehuset. Da det var allermest kritisk og intenst, blev hun helt naturligt ”en i teamet”. En overlæge kommenterede efterfølgende hvor betydningsfuld hendes nærvær og indsats have været for os.

Vores doula besøgte os efter fødslen. Besøget blev en vigtig milepæl. Vi fik talt forløbet igennem med hende hver for sig og som par. Jeg havde stort behov for at lade de mange følelser, som var blevet ”pakket” væk, komme frem. Samtalen gav perspektiv og nyt mod. Hannah , som også er uddannet spædbørnsbehandler, undersøgte Johan og viste os forskellige øvelser og lidt massage. Det var som om Johan ”faldt bedre til ro i sin krop” efter behandlingen.

Øvrige kommentarer

Hannahs medvirken gav os stor tryghed og var samtidig en udfordring. Tryghed pga hendes store viden og professionalitet. Hun har en særlig evne – både med og uden ord – til at formidle nærvær, varme, empati og konkret hjælp. Udfordringen bestod i at hun fik os til at mobilisere rent mentalt og sammen udkrystallisere ”Team K & J”.

Vi kunne skrive meget mere om Hannahs store indsats, men et eller andet sted er vi begge klar over, at vi nok aldrig helt kommer til at forstå, hvor taknemmelige vi skal være for at hun var med os. Vores lille nye familie kom relativt hurtigt ovenpå igen. Uden helt at kunne forklare hvordan og hvorfor ved vi, at Hannah spillede en uvurderlig rolle i hele forløbet. Nu er alt overstået, men at vores doula var med os, betyder fortsat noget for os som individer og som familie. Hannah er en helhjertet, lydhør og meget professionel doula.

Vi har virkelig oplevet hvor uforudsigelig en fødsel er. Vi har også erfaret hvordan en god doula kan hjælpe en igennem et forløb, som til tider syntes helt håbøst og uoverskueligt. På den baggrund kan vi varmt anbefale andre par at engagere en doula. Selv når alt går uden problemer, er vi ikke i tvivl om fordelene ved at have en god doula ved sin side.

Beretning fra Katharina og Jakob

 

 

Skrevet af