Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Fødsel»Mærk kroppen, træk vejret og slip kontrollen, når du skal føde!
 
 

Mærk kroppen, træk vejret og slip kontrollen, når du skal føde!

Skrevet af 

Fødsler kan IKKE planlægges, styres og kontrolleres af hovedet

Nutidens kvinder er rigtig gode til at bruge hovedet. Så gode at det sommetider kniber med at mærke efter, hvad der foregår i kroppen, når maven vokser under graviditeten. Mange gravide surfer ofte rundt på nettet for at læse om ”alt det rigtige”, de skal gøre. Og de mange informationer kan ærlig talt gøre graviditet, fødsel og moderskab temmelig forvirrende og overvældende. 
Det er derfor super vigtigt, at kvinderne inden fødslen lærer at give slip på kontrollen, mærke efter i kroppen og stole på den. For kroppen vil altid fortælle, hvad man skal gøre under fødslen – hvis man altså har trænet sig i at mærke, lytte og handle på kroppens signaler. 

Der skal viden til for at turde give slip på hoved-kontrollen

En af forudsætningerne for at kunne ”lægge hovedet på hylden” og overlade kontrollen til kroppen under fødslen er, at kvinden er fyldt op med viden til både hoved og krop. Og at hun ved, at hendes partner/fødselshjælper har styr på, hvad der foregår, så han ved, hvad han skal gøre under fødslen.

Det er også vigtigt at forberede sig på forældreskabet

Fødslen er kun en meget lille del af det ukendte land, man er på vej ind i, når man vælger at sætte et barn i verdenen. Og desværre fokuserer mange kun på selve fødslen (der ofte bliver endnu en ting, som man skal præstere) og glemmer alt om at forholde sig til og reflektere over dét at skulle være forældre, som efter min mening er meget større end selve fødslen. Fødsler varer i gennemsnit 15 timer - forældreskabet varer resten af livet. 

Hos Mindful Moving fødselsforberedelse har vi sammensat et 8 ugers fødselsforberedelse forløb

Hvor du vil kommer igennem ovennævnte – og MEGET mere. Du vil blive undervist af højt kvalificerede undervisere, der enten er jordemødre eller psykomotoriske terapeuter med en professionsbachelor i afspændingspædagogik og psykomotorik. Din partner vil også være med 2 ud af de 8 gange. Du vil blandt andet komme igennem følgende:
 
  • Fødslen a-z, fødselshjælpers rolle, åndedræt, ve- og fødestillinger, rebozo & massage (+partner)
  • Få øget din proprioceptive sans (=sansninger fra kroppen) gennem bevægelse og afspænding. Herved får du en tryghed ved din krop, så du tør overlade kontrollen til den under fødslen
  • Smerten fysiologi, herunder alt om den nyeste smerteforskning, kroppens hormoner mv
  • Få trænet dit åndedræt, således at du undervejs i fødslen kan bruge det åndedræt, der er bedst for dig. Denne træning er baseret på erfaring og viden om, at enhver kvinde (ligesom dyr) under fødslen er i stand til at bruge lige nøjagtigt det åndedræt, der er mest hensigtsmæssigt for hende. - - - Dette forudsætter dog, at du er i stand til at overlade kontrollen til kroppen og kan mærke, tolke og handle på din krops signaler.
  • Få trænet afspænding samt udleveret en cd, så du også kan træne videre derhjemme. 
  • Få trænet din evne til at være til stede i nuet
  • Få reflekteret over din mentale indstilling til fødslen 
  • Puls- og styrketræning, så du er i god form til fødslen
  • Reflektere over din egen moderrolle
 
Du og din partner får viden om og reflekteret over tiden efter fødslen, amning, hverdagen med et spædbarn, parforhold mv. Herudover vil du få et netværk af andre gravide, der står i samme livssituation som dig, og som du kan dele stort og småt med både i graviditeten og barslen. 
 

 

Pia Genet Rasmussen

 

 

Pia Genet Rasmussen, psykomotorisk terapeut, stifter af Mindful Moving Fødselsforberedelse og zoneterapeut med speciale indenfor graviditet og fødsler

Min baggrund for at kunne skrive for Min-Barsel.dk er, at jeg er psykomotorisk terapeut og zoneterapeut. Og så har jeg masser af efteruddannelse i bagagen inden for undervisning, graviditet, fødsler, ernæring, stresshåndtering mm.
 
Graviditet, fødsler, tiden efter fødslen og børn er mit hjertebarn, og de sidste mange år har jeg specialiseret mig inden for dette felt. Dette har blandt andet medført, at jeg har været med til at lave videoer om åndedræt, bækken, venepumpe og afspænding på den app, der hedder ´Gravid´, som Komiteen for Sundhedsoplysning og Jordemoderforeningen har udgivet i juni 2013.
 
Mit ønske er, at gravide, der går til fødselsforberedelse hos Mindful Moving, får viden til både hoved og krop. De skal have tryghed og tillid til kroppen, så de kan give slip og møde fødslen med en afspændt krop og et roligt åndedræt, der instinktivt tilpasser sig fødslens forskellige faser. Målet er, at de skal kunne føde uden frygt og med troen på, at uanset hvordan fødslen går, så har de styrken og kræfterne til at klare det.
 
Jeg er selv mor til Sebastian på 22 år og tvillingerne Sidsel og Mathias på 15 år.

Hjemmeside: mindfulmovinggravid.dk/kontakt/undervisere/pia-genet-rasmussen/HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL

 
Cron Job Starts