Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Fødsel»Den glemte viden om fødsler
 
 

Den glemte viden om fødsler

Skrevet af 
"Når din tankegang er ude af harmoni med virkeligheden lider du. Når din tankegang er i harmoni med måden tingene er på, føler du dig fredfyldt, rolig og let, og måske endda lykkelig. Så enkelt ER det" - citat: Bjarne Dam Larsen, stifter af Mindful birth metoden.
 
I 1970 skrev Tove Smidt i bogen Obstetrisk psyko- profylakse: ”Uvidenhed skaber frygt, frygt skaber spænding, spænding skaber smerte. Oplysning skaber ro i sindet, ro i sindet skaber legemlig ro og forhindrer opståelse af smerter”
 
Disse kloge ord er desværre udgået af fødselsforberedelses-undervisningen de sidste 20 år. 

 

 

Stigende krav om opslysning

I stedet har et stigende krav om oplysning om den minimale risiko, der er forbundet med at føde sneget sig ind i forberedelsen og har overskygget det faktum at kvinder er Gudinder, der kan indeholde og føde livet.
 
Og Gudinderne gør det så godt, at vi i dag er 7.218.423.050 (and still counting) mennesker på denne skønne blå planet vi kalder Jorden. Men i vores oplysnings-iver og, mener nogle, pligt - er vi kommet til at fokusere på alt det som måske kan gå galt ved fødsler, og uanset om du tror på det eller ej, så må jeg oplyse dig om, at det du fokuserer på har det med at blive din virkelighed i virkeligheden.
Så det, Tove Smidt mente, da hun i 1970 skrev; ”Oplysning skaber ro i sindet, ro i sindet skaber legemlig ro og forhindre opståelse af smerter” var budskabet om oplysning om kvindens fantastiske og gennem millioner af år indrettede krops helt egen evne til, at føde naturligt, roligt og fredfyldt.
 
Hvorfor betyder det noget, den måde vi oplyser gravide kvinder på om fødsler?, tænker du måske nu kære læser.
 
- Fordi oplysning om risiko skaber bekymring, frygt måske endda angst og det skaber spænding og spænding skaber smerter – smerter skaber frygt osv. osv.

 
 

 

Bekymring bringer kroppen i forsvar

Denne form for oplysning vækker vores krybdyrhjerne og vores krop går i forsvar – kamp, frys eller flugt tilstand, og i den tilstand kan kvinder ikke føde normalt. Hvorimod oplysning om den naturlige proces en fødsel følger, og fokus på kvindens naturlige fysiologi og anatomi skaber ro og tryghed.
 
Ro og tryghed sætter fødsler i gang, når tid er og holder dem i gang. Kombinerer man så det med hypnose, som er et fantastisk mentalt værktøj til forandring, men i høj grad også til at skabe ro i kroppen med, så får du det jeg har kaldt Mindful birth metoden, og som jeg de sidste 6 år har undervist gravide kvinder i at bruge til deres forberedelse af, og til brug under, selve fødslen.

 

Mindful Birth metoden

Mindful birth er undervisning af den gravide og hendes partner i alt det naturlige kvindekroppen kan og gør når den føder liv. Det er undervisning i at bruge selvhypnose og andre naturlige teknikker (som partneren er en del af og kan deltage i) til at understøtte fødsels processen, så fødslen bliver naturlig, rolig, fredfyldt og let.
 
I 2013 udkom min bog Mindful birth – en naturlig, rolig, fredfyldt og let fødsel, som beskriver og forklare hvad Mindful birth er. I år lanceres Mindful birth underviser-uddannelsen, som fra start har fået stor opmærksomhed blandt jordemødre og snart vil de første Mindful birth uddannede jordemødre kunne findes på fødegangen i Odense og København. Du kan læse mere om Mindful birth for gravide og om underviser-uddannelsen her.

 
 
 

Pssst! Kunne du tænke dig at få sparring af Bjarne Dam Larsen? 

Så hop over i Klub MB og stil ham et spørgsmål


 

  
Bjarne Dam Larsen

Bjarne Dam Larsen, som er 48 år, er far og morfar. Han er uddannet eksistentiel psykoterapeut MPF.

Han har siden 2009 interesseret sig for og arbejdet med fødselshypnose og er uddannet i Hypnobirthing The Mongan Method i Skotland.

I 2013 skrev han bogen om Mindful birth og i dag underviser han jordemødre og hypnoseterapeuter, som vil specialisere sig i fødselshypnose. Missionen er, at alle kvinder skal vide at en rolig, fredfyld og let fødsel ER muligt.

Derudover har han specialiseret sig i massage til gravide, både almindelig gravidmassage og efterfødselmassage, men også tantra massage til gravid.   *   *   *   

Vidste du, at Bjarne sidder parat i Klub MBs ekspertpanel, og er klar til at besvare spørgsmål fra dig? 

Vis mig hvordan jeg får adgang til Klub MB

Hjemmeside: www.mindfulbirth.dk/HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL

 
Cron Job Starts