Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Barnets udvikling»Puslebordet er URO-fri zone!

Puslebordet er URO-fri zone!

Skrevet af 

Dit lille barn ligger på puslebordet, pludrer og stikker hænderne op i luften. Jeres blikke mødes og du mærker dén der varme, som kun kommer når du kigger ind i dit glade barns øjne!

Puslebordet er et oplagt sted at få sig en god sludder med sit barn! Det der også sker er, at du er godt i gang med at opbygge dit barns selvværd og sociale kompetencer!

 

Barnet elsker dit ansigt

Barnet vil SÅ gerne kigge på dit ansigt! Forskning bekræfter, at et barn foretrækker at kigge på (smilende) ansigter frem for plastik dimsedutter og uroer.
 

Så væk med uroen over puslebordet og fortæl dig selv, at dit barn meget hellere vil kigge på dit ansigt! –Uanset om du er morgengrim eller ej!

Når barnet er blevet 'mæt' af at sludre og vender hovedet væk skal du respektere dette, og vente til barnet får lyst til at kigge dig i øjnene igen. Så viser du respekt for barnets behov og undgår derved at overstimulere det. Og din baby vil elske dig for det!

 

Opdagelsesrejse fra puslebordet

Når din baby vender tilbage til dig, og ser dig i øjnene igen, har den været på 'oplevelsesrejse'!
 
Baby har suget indtryk til sig, og vil gerne dele dem med dig! Sæt ord på de ting som baby har kigget på. Sig: ”Sikke en spændende ko/væg/lampe, du kiggede på!” i lyse, positive toner.
 
Barnet opdager sine fingre, sig: ”Ja, det er dine fingre!” Når vi taler med barnet i lyse toner gør vi barnet tryg og glad.
 
Så der er masser af ting at sludre om på puslebordet og dit barn vil helle snakke med dig end en uro, for den svarer ikke ;-)
 
 

 

 
Skrevet af 

Relaterede artiklerHERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL