Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Artikler»Amning»Brystbetændelse i forbindelse med amning

Brystbetændelse i forbindelse med amning

Skrevet af 

Brystbetændelse i forbindelse med amning kan opstå hvis mælkegangene stopper til. Det kan skyldes, at barnet ikke tømmer brystet tilstrækkeligt og mælken derfor hober sig op, hvilket kan give mælkeknuder.

Betændelsen kan også skyldes bakterier, som kan opstå, hvis der er rifter eller sår i området. Brysterne kan blive store, ømme og spændte, og der kan komme feber og influenzalignende symptomer. 

Hvis du har brystbetændelse, er det rigtig vigtigt at fortsætter din amning, på trods af smerterne, da det er nødvendigt at brystet bliver ordentligt tømt flere gange om dagen.

Mens barnet ammes kan du blidt massere brystet og hjælpe mælken i retning mod brystvorten. Inden amningen er det godt at tage et varmt brusebad, eller lægge en varmedunk på brystet, da det åbner for mælkegangene og får mælken til at løbe lettere.

Du kan forebygge en smertefuld brystbetændelse ved i ammeperioden at holde dig varm, fx bruge uldent undertøj, aldrig at amme i kulde og træk og sørge for mest mulig hvile og søvn. 

Søg læge hvis der ikke er bedring indenfor 12-24 timer. 


Kosten: Spis økologisk, sundt og varieret. Undgå mælkeprodukter, gluten, sukker, kaffe, alkohol, og cigaretter.

Væske: Vand. Salviete  Kamillete

Tilskud: Urtepencilin - C vitamin.

Homøopati: Mercurius bijod comp og Argentit comp. Apis D4/ Belladonna D6 ved feber.

Andre råd: Omslag med kvark. Vekselfodbad.
Få flere gode råd om behandling med kost og homøopati i Helle Kofoeds bog "Børn på naturlig vej - 100 gode råd til forebyggelse, lindring og helbredelse"

Bogen kan købes her


 

Helle Kofoed

Helle Kofoed, kostvejleder og homøopat.

Mit speciale er kombinationen af kost og homøopati. Disse to behandlingsformer påvirker kroppen på forskellige niveauer og supplerer derfor hinanden godt. Min erfaring er, at kostforandringer og homøopati kan afhjælpe mange lidelser.

 

 

Hjemmeside: www.hellekofoed.dk
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize