Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Allergi»Boost babys immunforsvar med probiotika

Boost babys immunforsvar med probiotika

Skrevet af 

Vil du ruste dit barns immunforsvar og forebygge risiko for astma og allergi, kan du allerede under graviditeten i 3. trimester tage et tilskud af mælkesyrebakterier også kaldet probiotika. 

Probiotika er frysetørrede mælkesyrebakterier som meget effektivt reparerer ubalancer i tarmsystemet, og da op mod 70% af vores immunforsvar sidder i tarmsystemet, er probiotika en god kur for immunforsvaret.

 

Forebyg astma og allergi med mælkesyrebakterier

Sygdom og eksem, astma og andre allergiske reaktioner kan udløses af, at man ikke nedbryder sin mad ordentligt.

Ved en dårlig fordøjelse, kombineret med en utæt tarmslimhinde, som mange har på grund af en uhensigtsmæssig kost, kan man optage protein som ikke er helt nedbrudt, og disse virker som hormonlignende stoffer, der blandt andet forstyrrer immunsystemet.

Men det kan en kur med mælkesyrebakterer altså rette op på.

 
 

Kejsersnitbørn har særligt gavn

Alle børn vil have gavn af probiotika, men især børn, der er født ved kejsersnit kan have gavn af bakteriekulturene, fordi børn født ved kejsersnit ikke har været udsat for samme gode bakteriepåvirkning fra sin mor, som hvis de havde været født vaginalt. 

Flaskebabyer får heller ikke de gode bakterier når de ikke sutter på deres mors brystvorter. Derfor kan flaskebabyer også have særlig gavn af probiotika.

Ligesom mælkesyrebakterier har vist sig at være gavnligt for mange kolikbørn, hvis kolikken skyldes mavekneb.

Der er flere gode probiotika på markedet som kan gives til til børn fra 4-6 mdrs. alderen, og produktet Bio Gaia dråber endnu tidligere. Gode mærker er fx. Probiotic Panda pulver og Udo's infant pulver. Du kan købe dem i Matas, på apoteker, i den lokale helsebutik eller fra en helsebutik på nettet.

 
 

Efter penicillinbehandling

Også hvis du er nød til at tage antibiotika, kan du bygge tarmfloraen op igen med probiotika over en periode på 2-3 uger. (Der skal gå et par timer mellem indtag af antibiotika og probiotika). Gode produkter er Udo's Choice super adult Blend, og Biosym Symbioflor

En anden mulighed er at tage tilskud af Vita Biosa, der indeholder en samling sunde og effektive mikroorganismer, der dels danner mange gode antioxidanter og dels giver en meget sund og god tarmbakterieflora, hvor sygdomsfremkaldende bakterier og svampe ikke kan trives. Vita Biosa kan også købes hos Matas og i helsekostforretninger.

 
Skrevet af