Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Sådan slipper du af med kløe og svie forneden

Sådan slipper du af med kløe og svie forneden

Skrevet af 

Når du er gravid, øges risikoen for svampeinfektioner betydeligt - især svamp i skeden. Det skyldes, at kroppen under graviditet dels er lidt presset på immunforsvaret, dels gennemgår hormonelle forandringer som kan skabe en ubalance i skedens miljø og dermed give skedesvamp.

Skedesvamp skyldes oftest en infektion med gærsvampen Candida Albicans. Gærsvampen lever helt naturligt på vores slimhilder, blandt andet i skeden, men når vækstbetingelserne for svampen øges, f.eks. ved hormonelle forandringer, for højt sukkerindtag, svækket immunforsvar, penicillinbehandling eller anden medicinsk behandling, kan svampen altså give anledning til infektion.

 Det er faktisk sådan, at 3 ud af 4 kvinder oplever underlivssvamp eller skedesvamp mindst en gang i livet. Det er en af de mest almindeligt forekommende svampeinfektioner overhovedet. Så skulle du have taget dig en surfertur på sofaen med computeren foran dig på virtuel jagt efter tips og tricks til at slippe af med rødmen, kløe, svie og udflåd, så skal du slet ikke være pinligt berørt. Det er en tilstand, der hører med til at have et underliv. Det er irriterende, det lyder ikke så lækkert, og det kan være tabubelagt, men det er altså fuldstændig normalt.

Er skedesvamp en kønssygdom?

Skedesvamp er heldigvis nem at blive kvit. Det er også en helt ufarlig infektion, og derfor er svaret på spørgsmålet et klart nej. Skedesvamp er ikke en kønssygdom. Det smitter kun fra kvinde til mand, og det skal derfor altid behandles, men det er ikke en kønssygdom.

Det er bare ikke så rart at lide af, for det kan være ret smertefuldt og meget irriterende at klø, svie og have udflåd forneden. Find produkter til behandling af svamp i skeden eller andre problemer i underlivet HER. Få også et fantastisk tip til en nem måde at slippe helt af med kløe og svie i underlivet på en helt naturlig måde.
Hvad er symptomerne på skedesvamp? Hvis du synes, at du kan genkende et eller flere af disse symptomer, så er der en chance for, at du har en svampeinfektion. Rolig, det kan nemt behandles – men lad os nu lige følges ad gennem denne liste:

 • Rødmen omkring vaginalåbning eller skamlæber
 • Kløe
 • Tykt, hvidligt udflåd, som dog ikke er ildelugtende
 • Smerter ved samleje
 • Svie ved vandladning
 
 

Har du et eller flere af disse symptomer? Så er det måske skedesvamp. En nem måde at slippe af med symptomerne kløen og svien på er at bruge Australian Bodycare Tea Tree Femigel på de ydre kønsdele. Det er en skånsom gel med aktivt Aloe Vera olie, som fjerner kløe, tørhed, irritation og uønsket lugt fra intimområdet. I en 4 ugers klinisk tekst af produktet svarer 100% af testkvinderne, at gelen fjerner kløe, mens
 

 • 94 % siger, at tørhed og irritation fjernes
 • 88 % siger, at uønsket lugt fjernes.


Femigel kan bruges ubegrænset og kan også anvendes som glidecreme. Du kan selvfølgelig også prøve et af de gængse naturråd og placere et fed hvidløg, bananskræl eller yogurt i problemområdet, men vi vil kraftigt anbefale dig at bruge Femigel, som du kan købe her, som er ligeså naturligt.

 
 

Hvad er skedesvamp?

8 ud af 10 af alle tilfælde af skedesvamp skyldes noget så charmerende som en gærsvamp. Candida Albicans hedder din nye roommate, der på frækkeste vis har overtaget bakteriefloraen forneden. Alle kvinder har gærsvampe i underlivet, men af forskellige årsager kan det til tider ske, at miljøet i skeden forandres, så gærsvampene får eminente levevilkår og tiltager i omfang.

Årsagerne hertil kan være: 

 • Du er gravid, og derfor er din hormonelle balance anderledes.
 • Du er i behandling med medicin som fx kortison eller penicillin.
 • Dine trusser og/eller bukser er stramme og holder på fugt.
 • Du går altid med indlæg eller bind/tamponer, så miljøet i skeden altid er indelukket.
 • Samleje, eventuelt med skiftende partnere, fordi sæd er basisk og kan lave rod i pH-balancen i skeden.
 • Sukkersyge.

 

Hvad gør jeg, hvis jeg har skedesvamp?

Kan du genkende symptomerne på skedesvamp? Så skal du gå til lægen. Regn ikke med, at det går over af sig selv, men søg hjælp. Lægen kan lave en gynækologisk og smertefri undersøgelse, som vil føre til en afklaring af, hvorvidt det er skedesvamp eller ej. Hvis ikke skedesvamp behandles under graviditeten, vil dette medføre en høj risiko for, at barnet smittes med svamp ved fødslen. Midler til behandling mod skedesvamp fås i håndkøb og giver hurtig lindring.

Du kan med ro i sindet benytte Australian Tea Tree Oil Femigel på de ydre kønsdele til at lindre kløe og svien samt irritation og tørhed i underlivet. Det er en sikker og naturlig måde at give dig et langt bedre velvære.

 

 
Skrevet af 

Relaterede artikler