Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Artikler»Sundhed»Tandfrembrud - og hvordan generne kan mildnes
 

Tandfrembrud - og hvordan generne kan mildnes

Skrevet af 

Tænderne er det hårdeste væv, vi har i kroppen, og det tærer på kræfterne hos mange børn, når de bryder igennem. De fleste mødre vil opleve, at deres børn reagerer, når der kommer tænder.

Reaktionerne kan være feber og uro, diarré, rød numse, manglende appetit og ømme gummer. Barnet vil typisk gerne putte hænderne eller andre ting i munden.

Tidspunktet for tandfrembrud er forskelligt fra barn til barn, men som oftest kommer de midterste to fortænder i undermunden mellem 6 og 9 måneder, de midterste fire fortænder i overmunden mellem 7 og 10 måneder, de forreste kindtænder fra 12 til 15 måneder og hjørnetænderne mellem 18 og 24 måneder.

Hele mælketandsættet består af 8 fortænder, 8 kindtænder og 4 hjørnetænder, hvilket giver 20 tænder i alt.

Barnet skal børste tænder lige fra første tand er fremme, derfor er det fint med en blød tandbørste med et lille hoved. Barnet vil synke det meste af tandpastaen, så køb en god børnetandpasta i helsekostbutikken uden fluor. Fluor beskytter tandemaljen, men er ikke beregnet til at spise, og er ikke særlig sundt for tarmfloraen.

Kosten: Spiser barnet mange rosiner, skal tænderne børstes derefter, da de indeholder en del frugtsukker, som kan give huller i tænderne. Undgå sukker og søde drikke i sutteflasken om natten, da det kan give huller i tænderne.
Væske: Vand. Kamillete.
Tilskud:B-vitamin. Magnesium.(Disse er til moderen og hvis hun ammer vil barnet få glæde af virkningen gennem mælken)
Homøopati: Chamomille comp. Calcium florit D6/ Calcum florit D12 styrker tandemaljen
Andre råd: Violrod, som barnet kan gnide mod gummerne har en smertestillende effekt, kan købes i helsekostbutikker. Zoneterapi.Få flere gode råd om behandling med kost og homøopati i Helle Kofoeds bog Børn på naturlig vej - 100 gode råd til forebyggelse, lindring og helbredelse

Bogen kan også købes her

 

*  *  *

Husk, at når du har spørgsmål til sundhedsrelaterede emner under graviditeten og til efter fødslen, - og senere i forhold til dit barns kost, motorik og øvrige trivsel, kan du altid spørge vores eksperter, hvor blandt andet vores naturopath Rikkeliva Holm svarer på spørgsmål om ernæring og sund kost til dig og din baby, kostilskud og naturlig handling af diverse sundhedproblemer - f.eks. eksem, astma, allergi, refluks, hyppige infektioner, fordøjelsesproblemer mv. 

Læs mere om Klub MB og om hvordan du tilmelder dig, og kan stille alle vores eksperter et ubegrænset antal spørgsmål, samt gøre brug af alle medlemsfordele, rabatter og konkurrencer. 

Helle Kofoed

Helle Kofoed, kostvejleder og homøopat.

Mit speciale er kombinationen af kost og homøopati. Disse to behandlingsformer påvirker kroppen på forskellige niveauer og supplerer derfor hinanden godt. Min erfaring er, at kostforandringer og homøopati kan afhjælpe mange lidelser.

 

 

Hjemmeside: www.hellekofoed.dk
 
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize