Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Sundhed»Spædbørn og varme
 
 

Spædbørn og varme

Skrevet af 

Nyfødte har det lige så varmt som voksne i de varme sommermåneder. Og lige som alle andre sveder de mere og har brug for mere at drikke.

 Selv om det er varmt, er din mælk stadig nok for den lille, hvis du ammer fuldt ud. Du behøver således ikke at supplere, hverken med vand eller modermælkserstatning.
Sørg gerne for at tilbyde dit barn brystet lidt oftere - og det kan også være, at den lille gerne vil have begge bryster ved samme måltid for at få mere af den tynde mælk, der slukker tørsten.

Tæppe eller ingenting i varmen

Som udgangspunkt skal dit barn have lige så lidt tøj på som dig selv - hele tiden med tanke på, at barnet ikke bevæger sig så meget som dig og måske derfor heller ikke sveder helt så meget som dig.

En gylden tommelfingerregel er, at dit barn er tilpas, hvis det ikke er vådt eller fugtig ned ad nakken. Du kan nem bruge din finger til lige at mærke efter om dit barn har det for varmt. Hvis barnet er fugtigt i nakken, skal den have mindre tøj på eller et tyndere tæppe eller måske bare en stofble over sig.

Selv om det er varmt, skal du stadigvæk undgå, at barnet får træk.

 
 

Barnevogne og sommersol

Især mørke barnevogne har saunaeffekt, hvis de står direkte i sollys. Og selv om der fint kan trænge ilt gennem myggenet, forhindrer nettet ret effektiv vind i at trænge ned til den lille i barnevognen. Se det kan meget hurtigt blive meget varmt i en barnevogn.

Den lille må gerne sove ude i en barnevogn om sommeren, men altid i skyggen og altid med tilpas med tøj, tæppe eller dyne på.

Læs også om hvorfor solafskærmning er den bedste løsning til barnevognen i sommervarmen

Her finder du det bedste Udvalg af solafskærmning til klapvogne og barnevogne

 
 

Får barnet nok at drikke?

Du skal i sommervarmen være ekstra opmærksom på dit barns trivsel; at den lille tisser og har afføringsbleer svarende til alderen, at dit barn melder sig til måltiderne, har vågne opmærksomme perioder og har en pæn lyserød hudfarve.

Hvis barnet ikke får væske nok vil det dehydrere, hvilket hos spædbørn kan vise sig som, at barnet sover mere og skal vækkes til måltiderne og at det måske ikke kan holde sig vågent til et helt måltid, at det bliver mere gusten i hudfarven og huden bliver slap, og at barnets urin er sparsom og koncentreret (samme farve som øl), samt, at de bløde punkter i hovedbunden (fontanelle) er indfaldne.

Hvis du oplever nogle af disse symptomer er det en god idé at kontakte lægen og fortælle om barnet. 

Karen Bøhrnsen

Karen Bøhrnsen er mor til 6 og passioneret jordemoder, der går ind for den naturlige fødsel.

Hun mener, at den uprovokerede, spontane fødsel er det mest optimale udgangspunkt for både den nyfødte og for resten af familien.

Karen har været jordemoder siden 2007 og begyndte som selvstændig jordemoder i 2011.

I 2011 blev Karen IBCLC (International Board Certified Lactation Consultan - ammekonsulent) og fungerer i dag som Danish IBCLC Coordinator. I 2009 blev Karen uddannet coach fra Axept.  
Karen underviser både kollegaer og gravide i sygehusregi og har konsultationer i det offentlige.

Karen har i flere perioder fungeret som Kendt Jordemoder i en Hjemmefødselsordning.  


Hjemmeside: www.jordemoder.netHERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL

 
Cron Job Starts