Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Sundhed»Giv dit spædbarn et tjek hos en kiropraktor

Giv dit spædbarn et tjek hos en kiropraktor

Skrevet af 

Det er altid en rigtig god idé at få konstateret om dit spædbarn har låsninger af leddene i bevægeapparatet. Især hvis dit barn har haft en vanskelig fødsel, er blevet født ved kejsersnit, er blevet taget med tang eller sugekop, eller har haft en sædefødsel. 

Men det kan også være at dit barn har haft en skæv fosterstilling i den sidste del af graviditeten. - Og det kan du af gode grunde ikke vide noget om.

 

Det er også oplagt at besøge en kiropraktor hvis du har mistanke om kolik, fordi dit barn græder utrøsteligt i flere timer i døgnet. Undersøgelser har vist, at nedsat bevægelighed i rygsøjlens led kan være årsag til symptomerne. Men kolik og uro kan have andre årsager, og måske finder I frem til når barnet bliver undersøgt, at der skal en anden behandling til. F.eks zoneterapi. 

En kiropraktor kan især hjælpe dit barn hvis:

  • Dit barn virker anspændt og har svært ved at falde til ro.
  • Dit barn har dårlig og afbrudt søvn.
  • Dit barn har problemer med at finde ro til at amme.
  • Dit barn foretrækker at dreje hovedet til samme side
  • Dit barn ikke bryder sig om at få tøj af og på, specielt over hovedet.
 
 

Behandling af spædbørn er designet specielt til dem.- En kiropraktisk behandling af et spædbarn er altså ikke "med vrid og knæk" som det udføres på voksne. Spædbørns knogler er bløde, nærmest som brusk, og behandlingen udføres meget nænsomt med lette tryk med fingrene på de led, som er låst fast.

Normalt forventes en hurtig og tydelig lindring i løbet af få behandlinger over et par uger.

 

 

Skrevet af