Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Selvudvikling»Kan du lade telefonen ringe?

Kan du lade telefonen ringe?

Skrevet af 

Kan du lade telefonen ringe?

....så stopper dit tankemylder!

Jo - den er god nok, men lad mig forklare den nok lidt mystiske start på den her artikel...

Hvis din telefon ringer og det enten er en person du ikke ønsker at tale med, eller du blot på det tidspunkt ikke orker at tale med nogen i telefonen, uanset hvem det er der ringer - kan du så lade den ringe???

Øh ja, ik???

Og nu kommer den mest sindssyge, mest simple, enkle og tilsyneladende ukomplicerede pointe:

DU kan gøre det samme med dine tanker - altså lade dem "ringe", lade dem passe sig selv, lade være med at bruge energi på dem, hvis de ikke gør dig noget godt! 


Hvis du oplever én eller flere tanker/bekymringer der suser rundt i dit hovedet og "larmer" HELT vildt, gør dig i dårligt humør, måske helt trist og fysisk utilpas med kvalme, stress-følelse og minus overskud....

...OG de tanker har fået lov (jo du hørte rigtigt FÅET LOV) til at fylde hvad der føles som alle dine tanker og hele din hverdag måske endda i flere dage i træk...

så synes du nok det lyder helt usandsynligt og totalt tosset når jeg siger at DU er den der vælger hvilke tanker der får lov til at fylde i dit hoved og DU er den der ALTID er i kontrol over hvor meget tid du bruger på hver tanke

...og lad mig afsløre en lille hemmelighed for dig - det var lige præcis det JEG tænkte da jeg hørte det første gang.

Jeg tænkte også det var helt umuligt - for når nu jeg kunne mærke både mentalt og fysisk hvor skidt jeg kunne få det når tankerne susede rundt i mit hovedet og fuldstændig tog magten over mig, hvordan kunne det så være rigtigt at det var mig der havde kontrollen???

Hertil høre ét spørgsmål og kun ét:

"Hvis ikke DU har kontrollen og magten over hvad der skal fylde i dine tanker - hvem har så?"

....jeg ved ikke med dit svar, men mit var øhhh ja det ved jeg ikke, så er det jo nok mig

Måske er du overbevidst om at det er din bedre halvdel, din mor, din bedste veninde, din arbejdskollega, eller en helt femte der har skylden for hvilke tanker der fylder hos dig og hvor meget de fylder ?

Det sker ofte fordi vores hjerne drager en direkte parallel mellem noget der er sket/en situation vi har oplevet og de tanker og følelser der følger med.

Så....når tankerne "ringer" og du får følelsen af de bliver til flere og flere (ringetonen bliver højere og højere, eller de samme tanker "ringer" igen og igen) er løsningen at afkoble dig fra dine tanker

AFKOBLE ikke distrahere dig fra tankerne

Helt lavpraktisk har det virket for mig at gøre de her 3 ting HVER gang:

  1. stoppe op , altså helt konkret stoppe fysisk med det jeg laver 
  2.  acceptere at der er de tanker der er lige nu, helt konkret sige inde i mig selv at det er fint de er der, men at jeg VÆLGER ikke at bruge tid på dem lige nu

og så...

3. ændre mit fokus, f.eks. til noget praktisk dagligdags og så holde fokus på detaljerne i det jeg gør     


For det mange ofte gør (og som jeg også har været verdensmester i), er at distrahere sig fra tankerne. Altså bevidst eller ubevidst sige til sig selv "det skal jeg ikke tænke på nu, jeg må finde noget jeg kan lave så jeg tænker på noget andet, jeg må holde mig selv beskæftiget"

Problemet med den strategi er det samme som hvis du holder en badebold under vandet - jo mere du presser bolden ned under vandet (jo mere du distrahere dig fra dine tanker), jo voldsommere og hurtigere kommer den op igen når du slipper den (og det samme med tankerne).

Og jo mere du bruger badebold-strategien, jo flere ting/gøremål skal der til for at undslippe og blive fri af de tanker du ikke vil have skal fylde - og til sidst er det ikke nok.

Du kan ikke styre HVILKE tanker der kommer, men du kan styre hvor meget TID du vælger at bruge på dem - og jo mere du øver dig i det, jo mere eliminerer du stress og utilstrækkelighed fra DIN hverdag.


P.S den 28/4 kl 20 åbner jeg min facebook-gruppe ”Mødre der eliminerer stress og utilstrækkelighed i hverdagen” – kom med lige her https://facebook.com/1357218407967757


P.S den 28/4 kl 20 åbner jeg min fb-gruppe "Mødre der eliminerer stress og utilstrækkelighed i hverdagen"
Kom med lige her: facebook.com/1357218407967757
Skrevet af