Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Samliv»Juleaften – Din guide til årets største begivenhed

Juleaften – Din guide til årets største begivenhed

Skrevet af 

annonce billede

Vinden blæser, bladene flyver rundt og de køligere temperaturer har sneget sig ind over vores lille land. Efteråret er skudt godt i gang, og det er noget, som kan mærkes. Snart, vil julereklamerne pryde dit tv, og nedtællingen til jul går i gang. For børnene, er det næsten umuligt at vente på den søde juletid. For andre, kan det være en lidt mere stressende tid. For der er nemlig mange ting, der skal forberedes inden højtideligheden går i gang.

 

Julen, minderne, maden, stemningen, festerne og samværet. December måned og julen i sig, er en festlig sæson som mange har fejret år efter år. Måske, er det den ældre generation i familien som typisk har stået for den store aften, hvor de både har været værter, kokke og servanter for dem de holder af.

I år, kan det være at det er anderledes. Måske, har du taget beslutning om, at det er dig som står for hele arrangementet i år. Er du tilmed helt grøn, hvad der angår den store aften, så kan du få gode tips her i artiklen.

Styr på gæsterne til juleaften

Først og fremmest, er det vigtigt at finde ud af, hvor mange der kan deltage til juleaften hjemme ved dig eller jer. Hvis I er mange i familien, så kan det godt være lidt omfattende at skulle koordinere det hele. Det er derfor en rigtig god idé at være i god tid med at sende invitationerne ud. På den måde, er der måske stadig en chance for, at familiemedlemmerne ikke har lavet andre planer endnu.

 

Den store dag

Når du kender antallet, som kommer til juleaften hjemme hos dig/jer, så kan du begynde at planlægge resten. Julemad, dekorationer og tilmed den rette juledug, er nogle af de ting, der skal være styr på.

Og, hvordan finder man lige den rette juledug tænker du? Faktisk, kan du i denne

denne guide, finde inspiration til netop denne. Hvis det er den allerførste gang, du skal stå for juleaften, så kan der måske godt være høj tendens til at kræse lidt ekstra for detaljerne for at være sikker på, at aftenen er perfekt.

En anden vigtig ting at finde ud af, er hvad du skal servere til julemiddagen. Det kan være meget forskelligt, hvad man serverer på denne specielle aften. Nogle spiser juleand. Andre spiser flæsesteg. Kalkun, er der også nogle som vælger at lave. Men der kan også være familiemedlemmer som hverken spiser det ene eller det andet. Og dem skal man også huske at tage hensyn til.

Måske, er der familiemedlemmer eller gæster som kommer fra en anden kultur eller land, og som spiser noget helt andet. Det er vigtigt at tage hensyn, og sørge for at der er noget for alle. Denne del er vigtigt at forberede og købe ind til i nogenlunde god tid. Særligt, hvis I også er rigtigt mange der skal deltage til juleaften hjemme ved dig.

Julegaveræset

Julegaverne er fantastiske at give. Knap så sjove at købe. I hvert fald i nogle tilfælde. Det er en særdeles god idé at købe sine julegaver på forhånd, så man ikke ender med at skulle finde dem alle sammen lige op til den store aften.

Det er stadigvæk muligt at gå rundt i byen og ose, uden at juleræset endnu har en påvirkning. Ellers, kan du gøre dig selv en tjeneste og købe alle eller nogle af julegaverne online. Og dette kan du endda klare hjemme fra sofaen. Hvis, der er mange som skal have en gave, er det i hvert fald en rigtig god idé at komme i gang allerede nu.

Inspiration til julegaver

Når det så kommer til, hvad du skal købe i julegave, så kan det også gå hen og blive lidt udfordrende. Nogle mennesker ved bare lige præcis, hvad de ønsker sig, og det er ganske vist nemt at finde gaver til dem. Men andre, kommer hverken med ønsker og så er de bare svære at vælge gaver til. Derfor får du nu et rigtigt godt tip til, hvad du kan give dem. Nemlig oplevelser.

Det smarte er, at der findes masser af gavekort til oplevelser i Danmark blandt andet. Det kunne blot være en biograftur, en brunch tur, eller noget andet simpelt. Det kan glæde de fleste og så er gaverne med til at skabe minder. Du kan også give en du holder af en rejse, og så samtidigt forkæle dig selv ved at deltage på den.

Personlige gaver, er dog også noget som rammer de fleste lige i hjertet. Selvom, du måske ikke er et barn, som kan male et billede efter den alder, så er hjemmelavede gaver stadig et hit. Ellers, kan man få designet en personlig gave i form af et smykke eller et billede. Det er kun fantasien, som sætter grænser.

Skrevet af