Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Samliv»Hoteller med baby: Store koncepter eller små familiedrevne steder?

Hoteller med baby: Store koncepter eller små familiedrevne steder?

Skrevet af 

Det bobler i maven – ferien nærmer sig. Har du allerede booket sommerferien med familien eller skal du måske til det? Der er stadig billetter at få, og hoteller er der også masser af, så nu skal der bare vælges hvad I er til.

Læs med her, og find ud af, om I er til store hoteller med masser af faciliteter eller mindre, mere personlige indkvarteringsmuligheder.

Store hoteller har det hele

Valget af et af de mange og meget populære kæmpehoteller, som mange af de store rejsebureauer har deres egen kæde af, handler ofte om bekvemmelighed. De store hoteller har tænkt på alt. De har skiftepladser, babysenge, adskilte og børnesikrede bassiner, babysitterservice, børnevenlig underholdning, babydisco og menuer tilpasset små ganer. Personalet tæller mange nationaliteter og er ofte ungt.

Du er også helt sikker på at træffe rigtig mange andre børnefamilier på et af de store hoteller, og måske bliver det feriens største hit at se dit barn lege med helt nye, jævnaldrende kammerater i poolen eller på stranden.

Dagen går med at spise nem mad fra den store buffet, som ofte er åben 3 gange dagligt, hænge ud ved vandet og lege med børnene.

Måske når du også en enkelt spinning-time i fitnesscentreret, mens den lille bliver passet på af far eller af en af babysitterne. Der er også ofte biograf og underholdning om aftenen samme sted, som I kan hygge jer med, mens baby sover trygt oppe på værelset med babyalarmen. I behøver ikke rykke jer ud af flækken – det hele er lige foran næsen på jer, og I kan bare slappe fuldstændigt af.


Det lille hotel med tryghed og hygge

Sydpå driver mange familier mindre hoteller i sæsonen, og så lever de af andre erhverv om vinteren. Booker du et ophold på et lille hotel eller pensionat, kan du opleve, at de få ansatte, som måske tæller både bedstemoderen og den yngste søn, fx. gerne vil socialisere med jer, når I sætter jer til et let måltid i den ofte ret simple snackbar eller restaurant. Ellers vil receptionisten - ofte ejeren - helt sikkert gerne snakke lidt.

De fleste steder vil du kunne låne en klapvogn, og der vil oftest være puslefaciliteter og højstole, mens du må være foruden de store daglige arrangementer og skemalagte services. De mangler, der måtte være i forhold til udstyr og faciliteter, vil personalet forsøge at udbedre.

Der er ofte gode muligheder for at få hjælp til at få passet dit barn, mens det sover, hvis du fx. gerne vil løbe en tur på stranden, og du kan også få vasket dit tøj mod betaling, hvis du beder om det. Hjælpsomheden er ofte stor, fordi personalet betragter dig som deres gæst, helt personligt:  

Du skal have en god oplevelse hos dem, og du betyder faktisk noget for dem – Et lille hotel stiller ofte større krav til relationen. Vær på fornavn med dem og slå en sludder af, mens du får en frappé i baren og baby får en ammetår.

På de mindre hoteller er der trygt at være for små børn, fordi alt hurtigt bliver velkendt, der er langt mindre larm, og folk kommer hinanden ved med smil og hilsen. Det er fred og ro for familien.

Skrevet af