Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Øvelser»Guide til bækkenbundstræning

Guide til bækkenbundstræning

Skrevet af 

Dette indhold er sponsoreret

Når man har født, oplever mange kvinder at deres bækkenbund er blevet slappere, og de har sværer ved at holde på vandet eller nyde sex med deres partner. Men dette kan alt sammen afhjælpes med bækkenbundstræning. Bækkenbundstræning er en effektiv træning, der kan styrke og stramme op i bækkenbunden. Træningen kan laves på mange forskellige måder. Bækkenbundsøvelser kan udføres der hjemme og behøver ikke tage lang tid. Der er dog nogle ting, man skal være opmærksom på, når man træner sin bækkenbund. Herunder hvordan man træner, hvor ofte man skal træne og ikke mindst hvilke øvelser og redskaber, der er bedst for til træning af bækkenbund.

 

Hvad er bækkenbundsøvelser, og hvad gør de godt for?

Bækkenbundsøvelser er øvelser, der styrker og træner musklerne i bækkenet. Dette er især vigtigt efter en fødsel, da det kan være med til at forebygge inkontinens og andre problemer med bækkenbunden. Bækkenbundsøvelser kan dog også være gavnlige for kvinder, der ikke har født - især hvis man har problemer med nedsunken livmoder, følsomhed i skeden eller lider, hvis man har svært ved at holde på vandet, når man løber eller hopper.

Gode råd til, hvordan man bedst kan styrke sin bækkenbund efter en fødsel

Efter en fødsel er det vigtigt, at man styrker sin bækkenbund. Dette kan man gøre på flere måder, og der er forskellige øvelser man kan lave for at styrke denne muskelgruppe. For det første kan man lave knibeøvelser, hvor man samler musklerne i underlivet og presser dem sammen. Man skal holde i 5 sekunder ad gangen, og gentage øvelsen 10-15 gange. En anden måde er ved hjælp af bækkenbundskugler, der er en eller flere kugler med vægt i, som man skal man skal holde oppe i skeden ved at knibe sammen. Dette kræver nemlig en stærk bækkenbund. 

 

Hvor ofte skal man lave bækkenbundsøvelser for at se effekt?

Der er ikke noget klart svar på, hvor ofte man skal lave bækkenbundsøvelser for at se effekt. Det afhænger nemlig af en række forskellige faktorer, herunder hvor stærk din bækkenbund i forvejen er, og hvilket problem du gerne vil have løst. 

Det anbefales generelt at træne bækkenbunden 2-3 gange om ugen for at se resultater. Dog kan der være behov for at træne oftere i starten af programmet for at få den ønskede effekt. Hvis du har problemer med inkontinens efter fødslen, kan det være en god idé at træne din bækkenbund dagligt. 

Når man har styrket sin bækkenbund, er det dog ikke nødvendigt at træne så ofte, men det er en god idé at lave et par øvelser 1-2 gange om ugen for at vedligeholde resultaterne.

 

Skrevet af