Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Tag orlov mand og bevar familien
tirsdag, 02 oktober 2012

Tag orlov mand og bevar familien

Skrevet af 
Familier, hvor forældrene deles om at tage forældreorlov og generelt er fælles om de daglige gøremål omkring børnene i hverdagen, har mindre sansynlighed for skilsmisse, viser en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Veldfærd. 
 
Ifølge journalist Espen Kjær, der er far til tre og forfatter til bogen Den Nye Karrierefar drejer det sig om, at manden smøger ærmerne op og tager ansvar i forhold til børnenes hverdag, men også, at kvinden giver manden mulighed for at tage ansvar.

Espen Kjær uddyber; "Problemet i de fleste danske familier i dag er, at manden gør en masse arbejde, men han er reelt ikke ligestillet. Han er mere en slags medhjælpende ægtefælle. Han knokler løs, men tager ikke rigtigt ansvar på samme måde, som kvinden gør. Han skifter bleer i lange baner, men han aner ikke, om der er bleer nok til weekenden, og det er det, som gør, at kvinden bliver sur og mister respekten for ham", siger Esben Kjær.

Han opfordrer fædre til at tage en større bid af barselsorloven, så de får en mulighed for et reelt ligestillet grundlag i forhold til at kende til barnets behov.