Du er her:min barsel»Nyheder»Skab nærhed med dit barn i maven med meditation
torsdag, 31 august 2023

Skab nærhed med dit barn i maven med meditation

Skrevet af 

For nogle gravide – og særligt for førstegangsfødende - kan det være svært at mærke og forholde sig til sit barn i maven. Har du mere en følelse af, at det jo 'bare' er noget, der rumsterer i maven uden et ansigt eller en krop, du kan kramme? Så kan meditationer hjælpe dig til at bygge en bro mellem dit eget og dit barns hjerte, så du nemmere kan mærke det og forholde dig til det. 

Dit barns hjerte er noget af det første, der bliver skabt i maven, og du kan finde vej til det med hjælp fra meditationer, uanset hvor langt du er henne. Forfatter, life coach, mentor og mindfulness-instruktør Gitte Winter Graugaard kalder det at bygge en 'hjertebro'. 

Med hendes første bog om børnemeditationer 'Børnemeditationerne I mit hjerte' kan du allerede i starten af din graviditet lære at bygge en hjertebro fra dit hjerte til dit barns. Du lærer at fylde dit hjerte op med kærlighed, og når du gør det, vil det føles for dit barn som at blive svøbt i en dyne af kærlighed og hjertevarm energi inde i maven. Mors stressniveau påvirker nemlig barnet i maven – og modsat, når mor har det rart, smitter det også af på baby. Den kontakt, du kan skabe gennem meditationer med dit barn i maven, vil betyde meget, når barnet kommer til verden og vil give dig en god kontakt til dit barn. 


Også god for den vordende far

Det kan også være svært for vordende fædre at forholde sig til barnet i deres partners mave. Her anbefaler Gitte Winter Graugaard den kommende far at læse meditationerne højt for (barnet i) maven. Det er både en fin oplevelse for barnet og den kommende mor, og det skaber også en forbindelse mellem jer alle tre.


I en graviditet tager barnet i maven desuden meget af moderens opmærksomhed, og eventelle større søskende kan blive jaloux. Prøv at læse meditationerne højt for storebror eller -søster og skab den samme kontakt hjerte til hjerte med dit store barn. Han eller hun kan også lære at sende kærlighed ind i maven til lillebror eller søster. Og sidst, men ikke mindst, lærer du at fylde dig selv op med god kærlig energi, som er guld værd i en hverdag med små børn, som kræver masser af energi og godt humør.

Køb: Børnemeditationerne I mit hjerte her eller på roomforreflection.dk, og hos alle landets boghandlere. 80 sider, 199 kr.

Gitte Winter Graugaards anden bog 'Hjerternes Dal - Meditationer til børn' er også ude nu og kan købes samme steder. 160 sider, 295 kr.

 

 

Hypnose som et redskab til stressreduktion

Forståelse af Hypnose: Hypnose er en terapeutisk tilgang, der adskiller sig fra meditation. Med hypnose fokuseres der på at ændre adfærd og tanker gennem dyb afslapning og målrettet opmærksomhed.

Hypnose til Specifikke Udfordringer: Gravide kvinder kan drage fordel af hypnose til smertelindring under fødsel eller til at håndtere ammeproblemer.
Professionel hypnosevejledning er ofte en afgørende hjælp, men prøv om hypnose er noget for dig ved at bruge denne gratis hypnosetræning som er lavet af den dygtige psykolog Ane Katrine Beck: Gravid eller nybagt mor? Sådan får du ro i nervesystemet

ro i nervesystemet min barsel psykolog Ane Katrine Beck


Du kan med fordel bruge denne hypnose i løbet af dagen, hvor du giver dig tid til at prioritere din metale sundhed og bruger de knap 25 minutter, som hypnosen tager. 

Ane Katrine Beck har ligeledes lavet en hypnose, som er beregnet til at bruge inden man skal sove. Den sindstilstand som vi falder i søvn i, har stor betydning for vores søvn, samt hvordan vi har det, når vi vågner. Her er videoen som du evt. kan bruge til at finde ro og afslapning til natten:

Ro i nervesystemet til natten

Gravid eller nybagt mor sådan får du ro i nervesystemet ane katrine beck min barsel