Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Private doulaer udvikler sig til en trend
fredag, 21 august 2020

Private doulaer udvikler sig til en trend

Skrevet af 

Private fødselshjælpere, de såkaldte doulaer, er populære i Danmark som aldrig før. 

En graviditet er krævende for alle kvinder, der går igennem det. Den ni måneder lange graviditet, fødslen og den efterfølgende barselsperiode er alle perioder, hvor både den gravide og hendes partner kan have brug for tryghedsskabende omsorg og støtte. Og her kommer den såkaldte doula ind i billedet.

Doulaen er en form for hjælper og ledsager, der kan give den tryghed, som både førstegangsmoderen, men også en erfaren mor, kan have brug for både under og efter graviditeten.

Doulaen, som oftest er en kvinde, tilbyder vejledende samtaler under graviditeten, støtter og rådgiver under selve fødslen, samt giver tips og gode råd til efterfødslen og barslen.

Doulaerne kan hjælpe med at undgå forvirring, stress og utryghed – og det er da også derfor, at private doula-uddannelser oplever en markant øget efterspørgsel i disse år.

Danskerne har simpelthen fået øjnene op for de mange fordele der er ved at have en doula som fødselsledsager, og de få uddannelsessteder, der er, rundt omkring i Danmark melder ligeledes om flere elever end nogensinde før. 

Læs også: Mit arbejde som doula