Du er her:min barsel»Nyheder»Offentlige fertilitetsklinikker skal nu tilbyde seks IVF-forsøg senest 1. oktober 2024
fredag, 20 september 2024

Offentlige fertilitetsklinikker skal nu tilbyde seks IVF-forsøg senest 1. oktober 2024

Skrevet af 

Den danske regering har fordoblet antallet af forsøg med reagensglasbehandling (IVF) på offentlige fertilitetsklinikker fra tre til seks. Ændringen, som blev vedtaget i forbindelse med finansloven for 2024, skal være fuldt implementeret senest 1. oktober 2024. Formålet er at øge graviditetschancerne og reducere stressen for dem, der kæmper med ufrivillig barnløshed. Aftalen skal også mindske ulighed i sundhedsvæsenet, da adgangen til behandling varierer fra region til region.

Fra 2024 er antallet af fertilitetsforsøg på offentlige klinikker blevet fordoblet fra tre til seks. Den gradvise implementering af denne ordning forventes at være fuldført senest den 1. oktober 2024, hvor alle regioner skal kunne tilbyde seks forsøg til par og enlige, der kæmper med ufrivillig barnløshed.

Denne ændring er en del af en større indsats for at forbedre behandlingsmulighederne og reducere den stress, som mange oplever under fertilitetsbehandlinger. Øgede muligheder betyder også bedre chancer for succes, med forventninger om, at op til 84% af dem, der får seks forsøg, vil opnå graviditet – en markant stigning fra de 65%, der lykkedes inden for de første tre forsøg.

For mange mennesker vil denne forbedring forhåbentlig betyde, at den psykiske belastning reduceres. Behandlingerne kan nu tilbydes bredere, og selvom adgangen til fertilitetsbehandling kan være præget af geografiske forskelle i ventetider, er der et klart fokus på at sikre lige adgang til denne udvidede mulighed i hele landet​.


Kilde: Den offentlige: https://www.denoffentlige.dk/politik/nu-bliver-indsatsen-styrket-par-og-enlige-faar-dobbelt-saa-mange-forsoeg-betalt