Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»ARTIKLER»GÆSTEBLOG»Jeg skal fandme ikke på barsel! Skal jeg?

Jeg skal fandme ikke på barsel! Skal jeg?

Skrevet af 
Der er sikkert mange grunde til, at de fleste fædre ikke tager mere end den 14 dages obligatoriske barsel. En af de grunde er jer kvinder. Yes… Det sagde jeg lige!

Undskyld, men det er det altså! Lige så gode I er, til at tage jer kærligt af mand og baby (mænd er jo basalt set også børn), lige så dårlige, er I til at give slip. 

"Mor ved bedst" hænger altid usagt i luften, når far træder til. Til mødrenes forsvar skal siges, at det gør mor som regel også, men far bliver aldrig lige så klog som mor, hvis han ikke laver alle fejlene først - de samme fejl, som mor allerede har været igennem. Men værst af alt - faktisk kan det ende med, at far selv begynder at tro på, at mor altid ved bedst. 

Mange bruger familiens indtægtsfordeling til at træffe valget: Mor hjemme giver bedre økonomi. Og det kan for så vidt være rigtigt nok. Virkeligheden er, at børn er en frygtelig dårlig investering. Økonomisk set. 

Andre havner i mor-barsel-fælden af den simple årsag, at det er det nemmeste, og fordi "det gør de fleste”. Men bare fordi, at de er de fleste, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at de er de klogeste.

Så hvad er min pointe? Egentlig er det bare den, at det med barsel er en FÆLLES og meget vigtig beslutning, som ikke bør tages på autopilot. Jeg ser absolut ingen god grund til (med undtagelse af amning), at far ikke også trækker i barselshabitten, og lever mere eller mindre lykkeligt i lort til halsen en måned eller 5. 

Vi mænd er lidt nogle skavt, og I kvinder kan lide at styre showet. Sådan er det.

Men hvad nu hvis I styrede showet henimod at sende jeres mænd på barsel, i stedet for at tage det hele selv - med alt hvad det indebærer af op og nedture?

Hvad hvis I tog snakken med jeres mænd? Altså sådan rigtigt tog snakken. Også når far er et skvat og påstår, at barsel er for tøsedrenge. Ikke en henslængt bemærkning hvor man nævner far-barsel lidt for sjov, og lynhurtigt falder i “den-klarer-mor-så”-fælden, fordi det er jo det, alle i virkeligheden er allermest trygge ved. 

Hvad nu, hvis vi mænd tog os lidt sammen, lyttede lidt mere, og vi i fællesskab reelt tog stilling til barslen? Tog ansvar? Og så barsel som et fravalg, ikke et tilvalg.

Det sætter pludselig nogle lidt andre tanker igang.

Og ha’ så lidt tiltro til hankønsvæsnet, når vi tilbyder os. Vi kan godt, vi gør det bare lidt anderledes. Og dummere.

Er jeg så læge og psykolog og har 4 PhD'er siden jeg kan udtale mig så klogt om ovenstående? 

Nej. Jeg er en far med 2,5 måneders barsel i bagagen, og en kæreste der har ladet mig gøre tingene på min måde - For det meste i hvert fald. En kæreste, som forklarede mig nogle af de her ting, så jeg har kunne nyde en lille far-barsel med et komplet umuligt og helt igennem fantastisk lille menneske... Og det har jeg i øvrigt også skrevet en bog om:  #farbarsel

Ligestilling virker begge veje. Go for it! 

Få fat i dit - eller din kærestes eksemplar af bogen lige her

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL