Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»ARTIKLER»FØDSELSBERETNINGER»Bare en helt almindelig torsdag

Bare en helt almindelig torsdag

Skrevet af 

Det hele startede en helt almindelig torsdag.

Jeg var i uge 36+0 og var kun hjemme fra arbejde fordi jeg holdt ferie inden jeg gik fra de 4 uger før termin som man normalt gør.

Min kæreste som er studerende var kommet tidligt hjem og vi tog ud og handle og som gravid har man har lyst til mærkelige ting, og jeg havde lyst til ris a la mande.

Vi tager hjem og hygger på sofaen og spiser ris a la mande. Og pludselig mærker jeg et kraftigt spark (af baby) i underlivet, hvilket fører til at vandet går.

Men som førstegangsfødende er det svært at vide at man ikke lige har tisset i bukserne, når man nu aldrig har prøvet det andet. Jeg bliver en smule panisk, da jeg jo kun er 36+0.

Da dette sker er klokken 14.00. Jeg ringer derefter til jordemoderen og fortæller hvad der sket. For at være  sikker på at det ikke er ufrivillig vandladning, skal jeg tage et bind på og efter en time skal vi ringes sammen igen, da jeg så skal se og lugte det. Fostervand lugter sødt, hvor urin jo lugter som tis ; ) men jordemoderen siger, at hun tror, at vandet er gået og at det nok bliver engang i morgen formiddag. Men vi skulle lige snakkes ved efter en time.

Min kæreste ville være helt sikker og ringer til sin mor som er sygeplejerske. Hun siger, at jeg skal ligge mig ned og ringe 112, da det er farligt for barnet, at jeg ikke er længere henne og at vandet er gået. Jeg afviser, da jordemoderen jo ikke sagde noget om det.

Jeg begynder at få det skidt i maven, og jeg bliver nervøs over om jeg skal have det sådan her til i morgen.

Klokken 15.00 begynder veerne og jordemoderen ringer tilbage til mig og vi aftaler at mødes på fødegangen kl.18.00. Iindtil da skulle vi bare pakke lidt og få noget at spise.

Klokken 16.00 er veerne rigtig slemme og er blevet til presveer. Vi kører hjemmefra stille og roligt. Jordemoderen ringer igen, hvor vi taler sammen over en højttaler i bilen, da jeg ikke kan snakke halvdelen af tiden.

Vi fortælle at vi snart er ved sygehuset og jeg spørger hende om jeg gerne må presse, til det siger hun at det skal jeg ikke, for så ville jeg føde i bilen. Det lader jeg så være med ;-)

Hun fortæller, at vi skal parkere omme bagved da jeg nok ikke kan gå så langt. Det gør vi så, og min kæreste løber ind for at sikre sig, at vi er det rigtige sted. Det er vi. Klokken er nu 17.00. Jordemoderen ankommer kl. 17.05 og jeg bliver nu undersøgt.

Jeg er fuldt udvidet, men jordemoderen mærker at alt ikke er som det skal være.

Hun kan nemlig mærke en fod - baby har vendt sig... hun mærker også, at navlestrengen sidder fra 12 - 6 altså lodret ned omkring baby, så hvis jeg presser er der risiko for at navlestrengen bliver klemt af og baby dør. Så hun sidder med hele sin hånd oppe i mig for at baby skal blive inde.

Klokken er 17.10 Og der er dømt hyper akut kejsersnit. Jeg bliver kørt væk fra min kæreste og ind på operationsstuen. Og herfra husker ikke mere.

Vores søn kom til verden kl.17.22. Han vejede 2740 gr. og var 47 cm lang.

Vi var indlagt i 4 dage på grund af kejsersnitet. 

Vores søn er nu lige knap 9 mdr. Han har kravlet siden har var 7 mdr. Han øver sig i at gå og han er generelt en fræk bølle. 

Det var vores historie :)

 

Skrevet af