Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Tips Og Ideer»Vejen til en sund livstil under graviditeten
 
 

Vejen til en sund livstil under graviditeten

Skrevet af 
annonce billede

Venter du en lille ny? Stort tillykke! En graviditet er noget helt særligt og en tid der skal nydes. De fleste gravide kvinder ønsker en ukompliceret graviditet uden for mange gener. Du kan heldigvis selv gøre meget for at holde de værste gener for døren. Herunder får du nogle bud på sunde vaner, som du med fordel kan etablere i løbet af graviditeten for en sundere livstil.

 

Er du ryger? Så drop cigaretterne nu!

Rygning er skadeligt for både dig og dit lille barn. Sørg for at kvitte smøgerne med det samme. Det er det allerbedste og sundeste for dig og dit kommende barn.

Mange rygere skifter tobakscigaretterne ud med en e-cigaret fra Smoke-it. Det kan også være et fint alternativ, men når du er gravid, er den bedste løsning at kvitte en hver form for rygning.

 

Motion hjælper dig under fødslen

Du spekulerer sikkert allerede en masse om selve fødslen. Heldigvis kan du med hjælp fra daglig motion give dig selv en lettere fødsel. Flere undersøgelser viser nemlig, at gravide kvinder som har motioneret dagligt under graviditeten ofte har en lettere fødsel. Du behøver ikke at løbe flere kilometer dagligt. En daglig gåtur rundt i nabolaget i den friske luft er en rigtig god start. Ønsker du at løbetræne eller styrketræne, kan det være en god idé at konfrontere din egen læge, inden du går i gang.

 

Kontroller dine cravings efter søde sager

Mange gravide oplever stærke cravings efter søde sager. Du kan i høj grad selv styre din trang til søde sager ved at holde blodsukkeret stabilt. Det gør du ved at spise nogle nærende og mættende hovedmåltider. Imellem hovedmåltiderne kan du snacke frisk frugt, grøntsagsstave, nødder og andre sunde snacks. Sæt 5 min. af dagligt til at skære frugten i mundrette bider. Det gør det mere indbydende at spise.