Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Tips til boligindretning som gravid

Tips til boligindretning som gravid

Skrevet af 

Mange ting skal der tages stilling til og gøres klar til, når man er gravid. Selvom en graviditet varer 9 måneder, så føles tiden ikke altid som så længe når først man finder ud af, hvor meget der ville være godt at få på plads inden babyen ankommer.

Et rart miljø

Praktisk boligindretning kan være en fordel at få styr på imens graviditeten stadig er i fuld gang. Først og fremmest giver det anledning til, at man får bevæget sig lidt rundt, dog uden at overanstrenge kroppen. Dernæst kan det for nogen hurtigt blive irriterende at skulle være derhjemme så længe, og derfor kigge på den samme boligindretning, som der hele tiden har været. Et nyt og rart miljø kan gøre underværker både for de nybagte forældre, men også for den lille nye.

Få mere ud af pladsen

En vasketøjskurv er god at have, og kan i den grad være en fordel når familien bliver større. Hvis vasketøjskurven er en mangelvare i hjemmet, eller der blot er brug for flere, så se vasketøjskurve her. Det samme gør sig gældende, når tøjet pludselig skal til at tørre. Pladsen kan godt føles en anelse træng. Der findes mange forskellige tøjstativer, som passer til forskellige hjem. Se tøjstativer her.

Hold styr på vigtige datoer

Under- og efter graviditeten er der vigtige datoer der skal huskes. Som gravid er det største fokus barnet, så til tider kan hukommelsen godt glippe lidt, derfor kan en opslagstavle være et fornuftigt valg, så alle de vigtige datoer og begivenheder ikke skal huskes af den gravide, se opslagstavler her. De findes i mange forskellige farver og former, så der kan købes opslagstavler der passer ind i den individuelle persons indretning.

Overskueligt og med god plads

Men hvad så når tøjet er tørt og barnets ting skal sættes på plads? Hvor skal alle disse ting dog være? En stumtjener og en vægreol kan være løsningen på disse problemer. En stumtjener kan med fordel være en god og praktisk måde at hænge overtøj op på. Det giver et nemt og hurtigt overblik over, hvad for noget overtøj der er tilgængeligt. Se stumtjenere her. En vægreol kan være praktisk når det handler om at skabe mere plads, dog uden at optage mere af gulvet. Barnet skal kunne bevæge sig rundt uden at støde ind i farlige kanter, så her er en vægreol et godt bud. Se vægreoler her.

Skrevet af