Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Sådan giver du dit barn den bedste start på livet

Sådan giver du dit barn den bedste start på livet

Skrevet af 
annonce billede

Som nybagt forælder er der en hel masse bekymringer, man går med, fordi man bare gerne vil gøre det så godt som muligt for sit barn. Man får et helt nyt sæt af prioriteter, der alle sammen drejer sig om at gøre det bedst muligt for den lille ny.

 

Det er et rigtig godt træk, og det er en god idé at have fokus på måder, hvorpå du kan gøre det bedre for dit barn, så i denne artikel vil vi gerne se nærmere på, hvordan du kan give dit barn den bedst mulige start på livet.

 

Sørg for et sundt indeklima til den lille ny

 

Der er mange, der ikke tænker over indeklimaet i deres hus. Det giver god mening, for ofte kan det være svært at mærke og lægge mærke til, hvordan indeklimaet i hjemmet er. Det bliver for de fleste først meget synligt, at det har været dårligt, når der bliver gjort noget ved det.

 

Et dårligt indeklima kan have negative konsekvenser for alle, der bor i hjemmet, men det er særligt slemt for mindre børn, der kan reagere voldsomt på et dårligt indeklima med hyppig hosten og utilpashed.

 

Som forælder er det ikke sjovt at opleve, og det er derfor en god idé at sørge for, at indeklimaet i hjemmet er i top, før den lille baby melder sin ankomst.

 

Ofte ligger synderen ved dårlig isolering. Når ydermurene i hjemmet ikke er godt nok isoleret, ender du med at have kolde og fugtige mure, der kan være med til at skabe et dårligt indeklima samt i nogle tilfælde dannelsen af svamp.

 

Hvis du gerne vil have undersøgt isoleringen i dit hus, kan vi anbefale Calidi.dk, der tilbyder et gratis tjek af isoleringen i dit hjem, samt er mestre i effektiv isolering af både loft og hulmure.

 

Bær dit barn i en sele eller vikle

 

Når den lille baby kommer ud til den store verden, er det en kæmpe omvæltning for dem, og nogle spædbørn har derfor svært ved at finde ro i starten. Det kan være en stor oplevelse for dem at skulle til at ligge helt frit i den store verden, og det kan skabe stor utryghed hos den lille.


Derfor er det en god idé at anskaffe sig en vikle eller bæresele som nybagt forælder, så du kan bære dit barn i denne, mens du laver andre ting. Det er både smart for dig, men samtidig giver det også barnet en enorm tryghed at være viklet ind og ligge med hovedet mod dit bryst og høre dit hjerte slå.

 

Hvis du leder efter en god vikle, har Sneglehuset.dk et stort udvalg til børn i forskellige størrelser.

 

Find børnetøj i lækker kvalitet

 

Slutteligt er det en god idé at investere i noget godt børnetøj til dit barn, hvor der er fokus på naturlige og lækre materialer, der ikke irriterer den fine og følsomme babyhud. Det kan blandt andet være tøj i rent bomuld eller uld, der er dejligt for den lille at have på.

 

Samtidig er det også en god idé at finde noget børnetøj, der kan holde, særligt når barnet kommer i den alder, hvor de begynder at være rigtig aktive og gerne skal have noget godt solidt tøj, der kan give dem lov til at tumle rundt, hvilket er en vigtig del af deres udvikling.

 

Hos Houseofkids.dk har de et bredt udvalg af forskelligt børnetøj fra gode mærker, så du kan give dit barn en garderobe, der ikke kun er pæn, men som også består af tøj af materialer, der er rene og ikke irriterer dem.

Skrevet af