Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Sådan bliver du klar til livet som mor

Sådan bliver du klar til livet som mor

Skrevet af 
annonce billede

Findes der en klar opskrift på, hvordan du forbereder dig på din kommende rolle som mor? Det korte svar er nej, men fortvivl ikke. Der findes heldigvis et væld af gode råd og guides, som du kan følge, så du kommer til at føle dig mere tryg i din situation.

At blive mor er en fantastisk rejse, som du begiver dig ud på, og særligt for førstegangsfødende er rejsen både spændende, men naturligvis også nervepirrende. Forbereder man sig nu også godt nok? Dette kan være et spørgsmål, som får lov til at fylde en tand for meget under graviditeten.

Vi giver dig derfor i denne artikel et par råd til, hvordan du kommer et skridt nærmere at blive klar til livet som mor. Du går nemlig en tid i møde, der både er præget af ubetinget lykke og kærlighed til det nye familiemedlem, men også en frygt for, om man gør det godt nok og om økonomien i virkeligheden rækker.

Tag en snak med andre i samme situation som dig

Du vil få stor glæde af at dele dine bekymringer og spørgsmål med andre, der har stået i samme situation som dig. Særligt hvis du er førstegangsfødende, og det hele er nyt for dig. Hvis du har søstre eller veninder, der allerede har født, kan vi varmt anbefale dig at spørge dem, om de vil have lyst til at dele deres erfaringer med dig – både de gode, men også de mindre gode. På denne måde vil du være mere rustet til potentielle udfordringer, der vil kunne præge din hverdag, når først den lille ny er kommet til. De fleste vil i høj grad sætte pris på, at du spørger dem til råds. Der kan blandt andet også gives gode fif til, hvordan du bedst muligt bevarer et økonomisk overblik, da det selvfølgelig ikke er helt billigt at have børn. Dog er det ikke noget du behøver at frygte, da der findes massevis af mulige lån du kan tage op til overvejelse. De mange låne typer er lavet til, at du kan finde lige det lån der passer til dine krav.

Få råd til de sidste ting - babyværelset og andet babyudstyr

Dette er et råd til dig, der føler, at de mere praktiske ting fylder en stor del af hverdagen under graviditeten. Hvad har baby brug for? Hvor meget skal man købe, inden baby kommer til verden? Vi vil gerne have, at vores børn får det bedste af det bedste, hvorfor prisen på alt babyudstyr og indretning til babyværelset også hurtigt kan blive høj. For nogle bliver det nødvendigt at tænke lidt ekstra på økonomien. Hos Moneylender får du overblik over nogle ud af de mange muligheder du har til rådighed. Et lån kan være en god idé, men det er vigtigt, at du foretager en god research inden. Husk også på, at der efter fødslen også vil være en række udgifter, som du skal tænke på. Det kan derfor være at foretrække, at undersøge diverse lån inden fødsel, så du føler dig ekstra klar til, at baby kommer. For når først baby er der, så er det ikke just penge vi tænker mest på, men mere den ubetingede kærlighed imellem mor og barn.

Vær ikke bange for at bede om hjælp, når du har brug for det

At blive mor er en kæmpe opgave. Derfor skal du heller ikke være bange for at bede andre om hjælp, når dig og din partner har brug for det. Ofte kan en lur, en frisk gåtur eller en kop kaffe med din partner gøre underværker, og bidrage til, at dit overskud bliver meget større. Der findes med sikkerhed en bedsteforældre, der glædeligt vil tage sig af den lille i en times tid. Dette kan naturligvis også være nogle aktiviteter, hvor du kan have baby med, hvis du ikke er helt klar til at bryde en smule ud af den dejlige babyboble. Drejer det sig dog om økonomisk hjælp, kan det være en fordel at søge andetsteds. Lån imellem familie og venner kan hurtigt ende i en kaotisk situation, og det er netop derfor der findes låneudbydere som kan hjælpe dig i stedet for.

Skrevet af