Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Tips Og Ideer»Nybagt forælder – styr på økonomien
 
 

Nybagt forælder – styr på økonomien

Skrevet af 
annonce billede

Som nybagt forælder vil du opleve, at der følger mange nye ansvarsområder med. Pludselig er der kommet et menneske ind i dit liv, som du skal tage dig af – og ikke et hvilke som helst menneske. Et menneske som er forsvarsløst og afhængigt af dig. En af de ting, som du bør have styr på, er din økonomi.

Økonomi i et moderne samfund

For de mennesker, der lever i dag, kan det være svært at ignorere, at økonomi er et yderst vigtigt punkt at have styr på. Har du ikke styr på din økonomi, kan det nemlig medføre, at du ikke kan få mad på bordet, og at du ikke har et sted at bo.

Sker dette for en børnefamilie, kan det være katastrofalt. Det er nemlig svært at passe godt på en baby, hvis man må kæmpe for, at ens egne behov bliver opfyldt. I langt de fleste tilfælde går det dog ikke så galt.  

Opsparing

Selvom det kan virke skræmmende, er det de færreste mennesker, som bliver nødt til at gå fra hus og hjem. Vil du have råd til at betale for fremtidige ferier eller uforudsete udgifter, kan det dog være en god idé at begynde på en opsparing.

I dag er det muligt at spare op på mange forskellige måder. Du kan naturligvis vælge at sætte pengene ind på en bankkonto. Problemet med denne metode er blot, at du over årene vil kunne mærke, at inflationen æder en del af din opsparing.

Har du ikke lyst til at sætte dine penge ind på en bankkonto, kan du ligeledes vælge at investere et vist beløb hver måned. Dette kan du eksempelvis gøre ved at bruge Nordnets månedsopsparing. Her kan du blive klogere på opsparinger.

Børneopsparing

En type opsparing er naturligvis opsparinger som man kan bruge til hverdagens udgifter, noget helt andet er at spare penge op til, når dit barn en dag bliver voksen. Allerede fra barnet er ganske lille, kan det være fornuftigt at overveje, om du vil starte en børneopsparing.

Sparer du op over flere år, vil børneopsparingen have rig mulighed for at vokse. Derfor kan det være en god idé at gå i gang så tidligt som muligt. En børneopsparing kan eksempelvis hjælpe dit barn, når det er blevet tid til at flytte hjemmefra.

Dog kommer det fuldstændig an på din situation, om det giver mening at starte en børneopsparing. I visse tilfælde kan det være smartere at bruge pengene på andre måder.HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL

 
Cron Job Starts